İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İşitme engelli kadınlar, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için kolları sıvadı

İşitme engelli kadınlar, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için kolları sıvadı

Sakarya'da 24 işitme engelli kadının yaptığı mantılardan elde edilen gelirle, başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin gereksinimleri karşılanıyor.

Adapazarı ilçesindeki işitme engelliler Kur'an kursu öğrencisi kadınlar, ziyaret ettikleri Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kadın Biriminde yürütülen yardım faaliyetlerinden etkilenerek, çalışmalara katkıda bulunmak için harekete geçti.

Yaklaşık 1 aydır belirli günlerde mantı açmak için kolları sıvayan kadınlar, ihtiyaç sahipleri için gelir elde etmenin yanı sıra birbirleriyle kurdukları etkileşim sayesinde sosyalleşme imkanı buluyor.

Mantıların satışından elde edilen gelir, başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli yardım faaliyetlerinde kullanılıyor.

Yardıma muhtaç insanların yüzünü bir nebze olsun güldürmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, engellerini aşarak yardımseverlik örneği sergiliyor.

"İhtiyaç sahiplerine destek olmak istiyoruz"
Tümen Camisi İşitme Engelliler Kur'an Kursu öğreticisi Arzu Geloğlu, kadın öğrencilerle haftanın 6 günü Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersi yaptıklarını söyledi.

"Dünya Engelliler Haftası" kapsamında Sakarya İHH'yı ziyaret ettiklerini dile getiren Geloğlu, burada mantı yapan kadınları gördüklerini, etkinlik fikrinin bu şekilde ortaya çıktığını anlattı.

Geloğlu, çalışmalar sırasında işaret diliyle öğrencilerine yardımcı olduğunu belirterek, "İşlerimiz böylece biraz daha kolaylaşıyor çünkü işitme engelliler kendilerini anlatmayı, karşısındakinin de kendisini anlamasını istiyor. Sahada yaparak öğreniyorlar, bizim anlatmamız yeterli olmuyor. Hem anlatıp hem uygulama yaptığımızda daha etkili olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

İşaret diliyle kendisini ifade eden işitme engelli Ayla Duman da mantı açarak ihtiyaç sahiplerine destek olmak istediklerini vurgulayarak, "Mantı yapmak çok kolay, bu bizim onlara hediyemiz. Çok severek yapıyoruz." dedi.