İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Eyüpsultan’da dönüşüm sürüyor

Eyüpsultan’da dönüşüm sürüyor

Eyüpsultan Belediyesi tarafından ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen projenin temeli atıldı.

MUHABİR: Aydın Ozan Demir

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in başlattığı büyük yerinde dönüşüm çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle İslambey Mahallesi’nde başlatılan yerinde dönüşüm projesinin temeli Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un katılımıyla atıldı.

Eyüpsultan’da Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri’nde başlatılan yerinde dönüşüm çalışmalarının ardından bu kez İslambey Mahallesi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle “5 bin 500 Bağımsız Bölümün Kentsel Dönüşüm Kapsamında Temel Atma ve Yıkım Töreni” düzenlendi.

“Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” sloganıyla gerçekleştirilecek dönüşüm projesinin başlangıcı için düzenlenen törenle birlikte, İstanbul genelinde Eyüpsultan’ın da aralarında bulunduğu 13 ilçede yıkım çalışmaları ve temel atma törenleri gerçekleştirildi.

İslambey Mahallesi’nde 4,59 hektar büyüklüğündeki alan üzerine inşa edilecek depreme dayanıklı binaları da kapsayan projenin başlangıcı için düzenlenen törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“MUTLU SONA DOĞRU GİDEN BİR SÜRECİN BAŞINDAYIZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmada, “Seneler öncesinde başlamış bir çalışma, değerli Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Bey’in gayretleri, o dönem bakanlığın desteği ve geldiğimiz noktada bugün mutlu sona doğru giden bir sürecin başındayız. Deniz Bey’i yıllardır tanırız, eski belediyecilerden. Yıllardır belediyecilik hizmeti vardı, tecrübesi vardı. Onun iyi niyetini çok iyi biliyoruz. Bugün bu birlikteliğin rahmetini hep birlikte görüyoruz. Kol kola girelim buraya hizmet edelim. Bugün 5 bin 500, gelecek hafta 5 binden fazla, ondan sonra yine aynı şekilde. Bütün konutlarımızı güvenli hale getirelim, sizler o evlerde oturun sonra da ‘Allah sizden razı olsun’ deyin, başka da hiç bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

“SİZLERE, AFETE DAYANIKLI BİR İSTANBUL VAAT EDİYORUZ”

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum ise “Medeniyetimizin kadim başkenti İstanbul’umuzda yeni yuva heyecanıyla dolu çok anlamlı bir buluşma için İstanbul'umuzun manevi muhafızı Eyüp Sultan Hazretleri’nin dizinin dibindeyiz. Bugün karşınıza, daha önce verdiğimiz sözleri tutmanın huzuruyla geldik. Yavrularımızın güvenli geleceği için çok önemli bir adımı daha atmanın mutluluğuyla geldik. Bu adımı Eyüpsultan’ımız için, gençlerimiz için, kadınlarımız için, geleceğimiz için sağlam, güvenli Eyüpsultan için atıyoruz. İstanbul bir deprem şehri, geçmişte depremlerden dolayı çok acı yaşamış bir milletiz. Bu yüzden sizlere, afete dayanıklı bir İstanbul vaat ediyoruz. 5 bin 500 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projemizi başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

“211 BİNA YIKILDI, 637 BİNA YAPILACAK”

Projenin bakanlıkla birlikte yaptıkları ilk proje olduğunu ve bu yüzden heyecan verici bir gün yaşadıklarını belirten Başkan Deniz Köken ise şunları söyledi: “2022 yılında, şu an İBB Başkan adayımız o zaman bakanımızdı, o ve ekibiyle beraber bu güzel çalışmayı başlatmıştık. 1 buçuk yılda temel atma aşamasına geldik. Temel atma işlemi bizden kaynaklanmayan sebeplerden biraz uzadı. 211 bina yıkıldı, 637 bina yapılacak. İslambey Mahallesi Eyüpsultan’ın kadim mahallelerinden bir tanesi. Bu mahallenin dönüşümünde burası bir başlangıç olacaktır.”

Konuşmaların ardından yıkım ve temel atma töreni yapılan diğer ilçelerle canlı bağlantı kuruldu. Protokol üyelerinin katılımı ve dualar eşliğinde butonlara basılarak tüm noktalarda aynı anda çalışmalar başladı.

İSLAMBEY’DE 637 KONUT 20 TİCARİ BİRİM İNŞA EDİLECEK

İslambey’de başlayan proje tamamlandığında, toplam 637 konut, 20 ticari birimi ile bölgede, estetik ve güvenliğin üst seviyede olduğu yeni bir hayat başlayacak. Mahalle sakinleri zengin, her yönden sağlam konutlarına ve ticarethanelerine dönecek.