İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İznik İnciraltı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı, Mavi Bayrak aldı

İznik İnciraltı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı, Mavi Bayrak aldı

Mudanya, Gemlik ve Karacabey sınırlarındaki 115 kilometre deniz kıyısı ile İznik ve Uluabat'taki 162 kilometre göl kıyısında çalışmalar yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini çifte ''Mavi Bayrak''la tescillemiş oldu.

Su kalitesinden can güvenliğine, engelli erişim imkanlarından temizliğe kadar 33 farklı kriteri yerine getirerek Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı için Mavi Bayrak alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini sürdürerek bayrakların gönderde kalmasını sağladı.

Mavi Bayraklar, her iki plajda da düzenlenen törenle göndere çekildi. İznik’in tarihi yapısıyla, turizm potansiyeliyle büyük önem sahip olduğunu belirten İznik İnciraltı Plajı’ndaki törene ise Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Karacabey Kurşunluk ve İznik İnciraltı Halk Plajı’nda 33 farklı kriteri tekrar yerine getirerek Mavi Bayrağı göndere çektiklerini söyledi.

Mavi Bayrağın kalitenin sembolü olduğunu hatırlatan Tanrıöver, “Önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı bir törenle Karacabey Malkara Plajı’nda da Mavi Bayrağı göndere çekeceğiz. Bursa’daki Mavi Bayrak sayısını böylece üçe çıkartmış olacağız. Bursa’da 24 tane halk plajı bulunuyor. Yeşil Bursa’ya Mavi Bursa’yı da katmak için çalışıyoruz. Yaklaşık 140 personel, 43 araçla hem deniz içinde hem de deniz dışında temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Bursalıların güzel bir yaz geçirmesini temenni ediyoruz.” dedi.