İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi ​Koç Holding, Tat Gıda'nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi

​Koç Holding, Tat Gıda'nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden biri olan Koç Holding, Tat Gıda'nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi.

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan Koç Holding, Tat Gıda’nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi. Şirketin potansiyel alıcıları arasında Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International’ın bulunduğu ve Unlu & Co. İle ön görüşmelerin başladığı belirtildi.

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren, 37 ülkeye ihracat yapan Tat Gıda’nın satışına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Koç Holding, Tat Gıda’nın satışı ve stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi için bir çalışma başlattığını duyurdu. Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Tat Gıda’nın paylarının satışı ve stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışmanın başlatıldığını bildirdi. Mergermarket’te yer alan bilgiye göre holding tarafından satış sürecinin yönetimi Unlu & Co.'ya verildi.

- İlk görüşmeler başladı

Satış sürecinde Tat Gıda’nın piyasa değerini yükseltmenin hedeflendiğinin belirtildiği haber kaynağına göre, Unlu & Co. İle Koç Holding arasında ön görüşmeler başladı. Potansiyel teklif verenlerin çoğunlukla Türkiye ve komşu ülkelerde benzer satın almalarda faaliyet gösteren küresel gıda markaları olduğu belirtildi. Listenin ilk sıralarını Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International paylaşıyor. Diğer potansiyel alıcılar arasında Campbell Soup Company, Conagra Brands, Del Monte Foods, McCormick & Company, Nestle ve Unilever gibi şirketler yer alıyor.

- En güçlü teklif Oyak’tan gelecek

Tamek ve Sagra’yı bünyesinde barındıran Tat Gıda'ya en güçlü teklifi Oyak’ın verebileceği belirtiliyor.

- %41'i halka açık şirket

Tat Gıda'nın %41'i halka açık olarak işlem görüyor ve hisselerinin %44'ü Koç Holding'e, %10'u diğer Koç Holding şirketlerine, k%5'i ise Sumitomo Corporation ve Kagome Co’ya ait bulunuyor. Şirketin 2022 yılı net satışları 2,7 milyar TL olarak gerçekleşti ve yıllık bazda %155 büyüme kaydetti. 2022 yılında ihracat geliri %52 artarak 58 milyon dolara ulaştı.