İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doruk Malhan: SEKTÖR İÇİN YENİ BİR FIRSAT DÖNEMİNDEYİZ

Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doruk Malhan: SEKTÖR İÇİN YENİ BİR FIRSAT DÖNEMİNDEYİZ

Pandemi sonrası küresel ticareti etkisi altına alan lojistik krizi özellikle Avrupalı şirketleri üretim ve tedarik için Çin'e alternatif ülke arayışına iterken, mobilya sektörü için de yeni bir fırsat dönemini başlattı.

Pandemi sonrası küresel ticareti etkisi altına alan lojistik krizi özellikle Avrupalı şirketleri üretim ve tedarik için Çin'e alternatif ülke arayışına iterken, mobilya sektörü için de yeni bir fırsat dönemini başlattı.

Türkiye'nin önde gelen mobilya markalarından Koleksiyon Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doruk Malhan, "Dünyada mobilya ihracatının yaklaşık üçte biri Çin'den yapılıyor. Lojistik krizi diğer sektörlerde olduğu gibi mobilyada da üretim ve tedarik için yeni merkez arayışlarını beraberinde getirdi. Türkiye için çok önemli bir fırsat penceresi açıldı" ifadelerini kullandı.

Türk mobilya sektörünün bu fırsatı değerlendireceğinden emin olduğunu söyleyen Malhan, "Sadece üretim kapasitesine yönelik yatırımlarla değil, tasarım tarafında da doğru adımları atarak küresel ticaretten aldığımız payı çok daha ileri taşıyabiliriz. Üretimi ve üretimdeki katma değeri artırmalıyız" diye konuştu.

"BİZ HAZIRIZ"

Malhan, Koleksiyon Mobilya olarak pandeminin zorluklarına, ofis dışı çalışmanın yaygınlaşmasına rağmen ofis grubunda ağırlıklı olarak hizmet veren bir marka olarak büyüdüklerini kaydetti. Açılan fırsat penceresini değerlendirmek için hazır olduklarını dile getiren Malhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

DEVLERİN TERCİHİ OLDUK: Sektörün gelirini artırmadaki en önemli adımlardan birisi tasarım alanında kapasitemizi artırmak olacaktır. Koleksiyon Mobilya olarak çok sayıda prestijli ulusal ve uluslararası tasarım ödülü aldık. Böylece bugün dünyanın önde gelen dev markalarının mobilyada tercihi olduk.

DÜNYADA İLK 10'A GİRECEĞİZ: Tasarım ve marka olarak üretim yapmak, sağladığınız katma değeri artırıyor. Bu alanda ülkemizde en güçlü markalardan birisi haline geldik. 2020 yılında net satışlarımızın yüzde 33'ü ihracat olarak gerçekleşti. Bugün dünyada ABD'den Malezya'ya 26 farklı ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu yıl bizim 50.yılımız. Yeni yatırımlarla ve atacağımız adımlarla dünyada ofis mobilyası alanında en büyük 10 firma arasına girmeyi hedefliyoruz.