İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Kesin mi? O mu? Bu mu?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Çatalca’da sokağa çıkarken vallahi de, billahi de kırk kere düşünür oldum. İki soru gündemde! Ve herkes yolumu çevirip soruyor. Soru basit… Oraya kadar tamam da, cevabı zor be aga!
İlk soru! 
"Cem Başkan tekrar aday olacak mı? Adaylığı alabildi mi?"
Soru 2
“AK Parti’nin adayı Mesut Üner mi? Bir başkası mı? Her yerde yayınlandı Mesut Üner diyorlar!” 
Her iki sorunun aslında muhatabı ben değilim! Ancak öylesine alıştırmışız ki vatandaşı, bizim ağzımızdan duyduğunu garanti olarak konuşacak çünkü. 
Ancak görünen o ki Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Ankara’da geçirdiği iki gün, ilçede bir hayli gündem haline gelmiş. 
Vatandaş Cem Kara’nın CHP Çatalca Belediye Başkan Adaylığına kesin gözü ile bakıyor gibi görünüyor. He CHP Genel merkez anlamında bir sürpriz yapar mı Çatalca’ya? Siyaset bu hiç belli olmaz. Açıkçası siyasette bir saniyenin bile önemi ve anlamı büyük.

1 Aralıkta istifa edecekler!
Çatalca Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcıları Erhan Güzel ve Ufuk Akın 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başkan yardımcılığı görevlerinden istifa edecekler. YSK’nın açıklaması bu yönde olunca mecburen istifa etmek zorunda kalacaklar. 
Peki istifa ettikleri anda ne olur? Hiçbir şekli ile imza yetkileri söz konusu olmayacak belki ama, bence söz hakları olacaktır. Bu iki isim üzerinden yürüyen sistemden bir anda kendilerini çekmeleri demek, şu an için sistemin çökmesi demek anlamına geliyor! Geliyor mu yada? 
Aslında eski tas, eski hamam modundan çıkmak için çok iyi bir fırsat da diyebiliriz. Şimdi siyaset meydanına çıkma zamanı! Eğer ki her iki isim de siyasi arenada “ Benim siyasi gücüm var” noktasında kendilerine bir hayli güveniyorlar ya, işte o noktada varsa siyasi güçleri bunu göstersinler. Koltuktan kalktıktan sonraki siyaset, ile koltuktaki siyaset gücünü bizzat hep birlikte görelim. Çatalca öncelikle bu konuda çok hassas bir ilçedir. Koltuk gitti, iş bitti de olabilir. Koltuktan kalktı dostluk başladı da olabilir. 
Anlayacağınız şimdi kimin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. 
Gelelim AK Parti kanadına!

Mesut Üner gerçekten aday mı? 
Bana göre AK Parti Genel Merkezi yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm İstanbul’un kucağına siyasi bir bomba bıraktı. Şu an tüm ilçeler mevcut aday adaylarını tartışır hale geldi.
Peki Mesut Üner ile AK Parti Çatalca’da başarılı olabilir mi? Bence bir çok adaya göre bir hayli başarılı olacaktır. Seçimi alabilirliği ise tartışılır. Çatalca peki kadın aday istiyor mu? Yani kadın bir belediye başkanı istiyor mu ? Bu noktada da Çatalca’nın pek kararlı olduğunu düşünmüyorum. 
Çok kararsız vatandaşımız var. Ve bu kararsız oyların hangi partiye, ne kadar dağılacağı da çok önemli. Çatalca Belediye Başkanı kim olmalı sorusunu ise çok yakında soracağız. 
Ancak AK Parti Çatalca İlçe Teşkilatı içerisinde üç isme teveccüh çok fazla. 3 isim diyorum. Ve Ben AK Parti Belediye Başkan Adayının 14 Aralık’tan önce de açıklanmayacağı noktasında düşünce içerisindeyim. 
Çatalca’nın hem AK Parti, hem CHP kanadında Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının ardından, İYİ Parti’nin aday çıkartıp çıkartmayacağı, çıkartırsa kimi çıkartacağı konusu da ilçemizin bir hayli gündemini meşgul edecek. 
Bildiğim bir gerçek var. Doğru ve halkın takdirini kazanan bir adayla, İYİ Parti bir hayli zorlar. 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...