İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Zam Çatalca'yı vurur!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından alınan karar ile yapılan zam çok ta Çatalca halkını vuracak.

Yapılan asgari ücret zammı halkımızı zaten tatmin etmezken, gele ndoğalgaz, elektrik, su ve diğer tüm genel yaşam maddelerine yapılan zamların altında ezilen halka en son darbe ulaşım ağına yapılan zamla geldi.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt yada Avcılar'dan Yenibosna'ya gidecek olan bir vatandaş ile Örencik'ten Yenibosna'ya gidecek olan yolcunun arasındaki yol ücreti farkı, 11.35 kuruş... Dönüşünü de hesap eder ise 22 lira 75 kuruş. Toplamda aslında ödediği ise tek seferde 14 lira 85 kuruş. Gidip geldiğini düşünür isek 29 lira 70 kuruş. Yani günlük 30 TL diyelim. Haftanın 6 günü çalıştığını farzı misal düşünsek, 180 lira haftada. 4 haftada eder 720 TL sadece yol parası.

Tek biletle gidebileceği bir yer olsa, yani Beylikdüzü mesela... 3 Lira 50 kuruş'tan günde 7 lira. Haftada 42 TL. 4 hafta 168 TL Yol Parası...

Şimdi siz Çatalca'da oturur musunuz? Çatalca'dan İstanbul'un herhangi bir yerine işe gitmek mi? Yoksa Beylikdüzü yada tek biletle gidilebilecek diğer ilçeler mi?

Çatalca kısa süre içerisinde diğer ilçelere büyük göç verecektir.

Diğer tüm giderlerimiz, gerek doğalgazı, elektriği, suyu, kirası derken, diğer ilçeler ile hiç bir farkı yok iken adam neden Çatalca'da otursun?

İddia ediyorum, ilçede ikamet edenlerin büyük bir çoğunluğu İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çalışıyor.

Ve göreceksiniz, çok uzun değil, kısa bir süre içerisinde bu ilçe göç verecek. Hem de ışık hızı ile desek yeridir.

Bu ilçede acilen halkımızın ekonomisine, iş noktasında dertlerine çare bulacak projeler gerekiyor.

Ya kılı kılına geçinebilmek için çabalayan bir toplum ile karşı karşıya kalacağız, yada bu ilçeyi emekliler ilçesine döndüreceğiz. Gençlerimiz mecburi göç etmek zorunda kalacaklar.

Her geçen gün kötüye giden bir ekonomi seviyesi var Çatalca'da... Emlak sektörü resmen çöktü. Son yılların en hararetli mesleği idi, ama batan batana. Dün satan satana idi ve büyük paraların döndüğü bir sektördü. Bugün ise dediğim gibi bu sektörde batan batana. Başka işlere girebilmek için resmen bir savaş veriyor bu sektör. Üretim deseniz, çiftçilik noktasında da yerlerde sürünüyor. Çok değil bundan 10- 15 yıl öncesi ile 2020'nin Çatalca'sı bir değil . Bundan sonra olmasını da kimse beklemesin.

Ancak üretime geri dönemez isek sonumuz dediğim gibi “ EMEKLİLER KENTİ”nden bir adım öte gidemez.

Köylere ( Mahallelere) baktığınızda ne demek istediğimi zaten anlayacaksınız. Bir çok mahallemizin genç nüfusu yok denecek kadar az. Hangi mahalleye giderseniz gidin hep emekliler ile oturup sohbet edebilirsiniz. Genç kalmadı. Çatalca'da ikamet etmek zorundalar idi. Ama koşullar ilçe merkezi için de ağırlaşınca, buradanda göç etmek zorunda kalacaklar.

Acil önlem... Acil Projeler gerekli. Hem de çok acil.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...