İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Uyumaya utanırdım!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Şubat ayı içinde, Suriye bataklığında kaybettiğimiz Mehmetçiklerimizin şehit olmasını hazmedememişken, 27 Şubat’ı 28 Şubata bağlayan gece, İdlib’de yeni şehitler olduğu haberi evimizin, yüreğimizin, memleketemizin bağrına ateş düşürdü. 
Önce 6, sonra 9, sonra 26, sonra...
Sabaha kadar ekran başında beklerken, Ankara’da olağanüstü toplantıların yapılmasından ve sessizlikten dolayı, şehitlerimizin açıklanan sayıdan çok fazla olacağından korkuyorduk.
Uyumadım, uyursam o soğukta, ateşler arasında kalmış, şehit düşmüş, yaralı olarak hastanelere sevk edilmiş gencecik çocuklardan, onları bekleyen anne babalarından utanırdım!
    ***
Bilirsiniz, böyle felaket, acılı haberler olduğunda bir umutla iyi şeyler düşünmeye çalışır insan. Ya da kötü bir rüya gördüğünü düşünmek istersin. Kendi kendine mırıldanırsın”yok haber yanlıştır,yaşıyorlardır”,”yaralılardır, hastanedeler ve iyi olacaklar.”
Ama olmuyor!
Milli Savunma Bakanını bekledik, Dış İşleri Bakanını, Cumhurbaşkanını. Ne yazık ki kimse açıklama yapmak için gelmiyordu. Basına açıklama görevi görevi Hatay Valisine verildi. Hastanelerde kaç yaralı var, kaç şehidimiz var? İdlib’de kaç askerimiz olduğundan bihaber beklemenin huzursuzluğunu tanımlayacak ifade yok!
    ***
Ne için orada bilmediğimiz, hiç birimizin ikna olmadığı, savaş mı yoksa adını operasyon olarak mı isimlendireceğimizi bilemediğimiz, 27 Şubat’ı 28 Şubat’a bağlayan gece, tarihimizde kara bir sayfa olarak kalacak. 
Yandaş medya kanallarının önceliği ise her zamanki gibi”rejim güçlerini şöyle vurduk, böyle vurduk...” Bundan bana ne? Bize ne? Artık, doğru, sağlıklı habere ulaşılacak haber kaynakları sayılı denecek kadar az. Ne yazık ki hem hükümet, hem de yandaşları inandırıcılığını kaybetti. Söylenen şeylere inanmakta güçlük çekiyoruz.
***
Bir başka gelişme ise mültecilerle ilgiliydi. Sığınmacılara engel olunmayacağının açıklanması ile birlikte çoluk-çocuk Avrupa’ya gitmek üzere geceden yollara düştü. İlerleyen günlerde bunun nasıl sonuçlar doğuracağını göreceğiz.
İnternete, sosyal medya hesaplarına girişin engellenmesine daha önceki tecrübelerimizden aşinayız. Oysa böylesine engellemeler, haber kaynaklarının engellenerek sansür konması biz vatandaşların daha fazla tedirgin olmasına sebep oluyor, haberiniz var mı? Resmi makamların açıklama yapmaması nedeniyle ortalıkta ağızdan ağıza dolaşan felaket haberleri daha fazla içimizi yakıyor. Bizden neler gizlenmeye çalışıyor? Konuşup, anlatıp bize bilgilendirmek zorundasınız!
    ***
Acımız büyük, çok büyük...Şehitler tepesinin artık boş kalmasını diliyorum.
Millet olarak hepimize sabır diliyorum. 
Üzgünüz, yastayız...
 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...