İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Yalanın adı "gaz", doğruyu söylemenin adı "hainlik" oldu

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

İnsanlarımız artık neyin yalan neyin doğru olduğunu bilmiyor. Bilmek de istemiyor. Umursamıyor da... İnsanlarımız inanmak istediği yalan da olsa onu doğru kabul ediyor. Çünkü ancak umudunu yalanı doğru kabul ederek tazeleyebiliyor. Bu gerçeği en çok da bizi yönetenler biliyor. Gerçeklikten uzaklaşmanın adı topluma gaz vermek oldu. Ne söylersen sana inanacak ve sorgulamayacak milyonlar var.

Ancak yalanlara dayalı gaz vermenin büyütüldüğü iktidarlar ömürlerini böyle sürdürülebilir mi? Dünya tarihine bakın, sürdüremediklerini göreceksiniz. Sadece dünya tarihine değil, bizim yakın tarihimize de bakın yeter.

Doğalgaz ile gaz arasındaki fark ne? Doğalgaz, fosil yakıtlar grubundan hidrokarbon esaslı, yer altında gözenekli kayaların boşluklarına sıkışmış olarak ya da petrol yataklarının üzerinde gaz halinde büyük hacimler şeklinde bulunuyor.

Gaz ise, "tüpgaz" adıyla da bildiğimiz LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı) ısıtma, pişirme ve aydınlatmada kullanılan yaygın bir enerji kaynağı.


Anlayacağınız gaz ve doğalgaz aynı şeyler değil. Hele bir de topluma gaz vermek var ki! Daha tehlikeli...

Belki bu gaz vermek, gaz çıkarmaya da benzemiyor. Gaz çıkarmak insan sağlığı için doğal bir olay ve olumlu bir şey. Ancak sürekli gaz verilen toplumlar gerçeklikten kopuyorlar. O zaman da eninde sonunda bir gün duvara tosluyorlar. Gaz verenler değil ama asıl gazı yiyenler bedel ödüyorlar.

***

Doğalgaz bulundu...

Bi sevindirik olanlar bi sevindirik...

İktidar yanlıları diyorlar ki, muhalefet sevinmiyor ve sevinmemek için çeşitli mazeret üretiyorlar.

Bütçe açığı kapanacak.

Daha çıkarılmayan doğalgaz rezervi ile dolaylı etkisi ile 100 milyar dolarlık bir Merkez Bankası rezervimiz oluşuyormuş.

Yetmez doğalgaz fiyatları düşecek ve gazı daha fazla yiyerek sınır tanımıyorlar.

Doğalgazı bedava kullanacağız.

Bu kadar gaz verince birileri de gerçeklikten kopunca, birileri itiraz ediyor. Sevinmiyor değiller, abartmaya karşılar...

İhtiyatlı yaklaşım sergilemek, söylenenleri eleştirmek hayal dünyasında gedikler açıyordu. Ve iktidar bunun hiç sorgulanmasını istemiyordu.

83 milyonun gerçeklik diye sunulan hayal dünyasında yaşamasını istiyordu iktidar.

***

Şunun altını çizelim; ülkenin topraklarında denizlerinde enerji kaynakları bulunması 83 milyonun hiçbir ferdini mutsuz etmez.

Ancak siz tüm gerçeklikten koparak topluma yalan söylemeye, yaşananları algı operasyonları ve manipülasyonlarla çarpıtırsanız birileri itiraz eder.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...