İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Demokrasinin kırılan camları

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Amerika’nın yaptığı seçim sonucu oyların bir birine çok yakın olmasından kırılmadı kongre salonunun camları.

İnsanlar kongre salonuna demokrasinin kalesi denilen beyaz saraya Oylar bir birilerine çok yakın diye saldırmadı.

Amerika tarihinin en başarısız, en beceriksiz, en ukala ve en hasta ruhlu liderini gördü, Bir twitter atarak 5 kişinin ölümüne ve insanların demokrasi anlayışının tekrar gözden geçirmesine sebebe oldu.

Adeta Amerika’yı karıştırdı.

Daha iyisi bulunana kadar en güzel rejim şimdilik demokrasidir

Demokrasinin içinde de en büyük sorun güçlünün haklılığı sonucudur

Eğer haklının güçlülüğü sağlanabilse kusursuz bir sistem, lakin bu sistemin en büyük düşmanı da maalesef paranın gücüdür.

Bu güç savaşı sanki başladı gibi (emperyalist güçlere karşı verilen mücadele yani paraya karşı ) ama sonucu çok önemli…!

Halk çok önemli halkları yöneten liderler çok önemli söyledikleri, yaptıkları ve kararları çok önemli biz çimlerin ezilmesi (halk) aksi durumda kaçınılmaz olabiliyor.

Ülkeleri yöneten siyasetçiler, belediyeleri yöneten siyasetçiler, vermiş olduğu herhangi bir kararla devletine milletine eğer zarar verdi ise ki veriyorlar neden yargılamıyor onları bu sistem.

Binlerce işçi çalıştırmaya hükmetmiş iş adamları, kendi işlerini kurup uluslararası başarılara imza atan insanları, Bilim insanlarını yönetecek siyasileri, insanları, yeterliliği neden hiç sorgulanmadan partilerde görev verilir.

Neden siyaset alanına giren siyasilerden yeterlilik aranmaz.

Kimler partiye çok hizmet etti ise ona görev veriliyor iki koyunu koca merada kaybedebilecek kabiliyetsizler insanları yönetebiliyor.

Kendisi kaybedince seçimde hille var diyen anlayışlar demokrasi bekçiliği yapan siyasetçiler.

En yakın örneği işte Amerika seçimde hile var diyerek insanları kışkırtarak, aslında biz kazandık diyerek insanların ölmesine ve yaralanmasına sebep olan birisi.

İşte Türkiye 1 yıl önce belediye seçimlerinde 13 bin oy farkla seçim mi kazanılır deyip seçimi yenileten lider.

Kendisine hiçbir maliyeti yüklenilmeyen, yani bedeli liderler tarafından ödenmeyen kararlar.

Bence Haksızlığı tespit edildiğinde ödetilmeli.

Olayların büyüklüğüne göre derhal görevlerden alınması gereken bir sistem olmalı.

Emanetçi oldukları makamlarda ülkeye ciddi zararlar veren yöneticiler mutlaka azledilecek bir mekanizma kurulmalı.

Zira o makamların gerçek sahibi demokrasinin verdiği bir hak olan halkın ta kendisidir.

Zararı halk ödememeli.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...