İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Bir toplantı bin dokunuş...

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Erçin ve tüm daire başkanlarını da yanına alarak halk günü programının ilkini dün gerçekleştirdi.

Dün sabah saat 10.00'da Kaymakamlık binasına gittim. Ve Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'ten "İlk Toplantınız, Müsaade Ederseniz, İzlemek İsterim" diyerek bir talepte bulundum. Sağ olsun bu talebimize olumsuz bir cevap vermedi.

Gelen vatandaşlar dertlerini anlatıyor, Kaymakam bu anlatılanları tek tek not alıyor ve vatandaşın talebine yönelik olarak hangi kurum çözüm mercii ise ona havale ediyor. Ve inanır mısınız anlık çözüm üretiliyor.

Bu gerçekten hoş bir şey. Baktığınız zaman, Kaymakam Ermiş son iki haftalık süreçte mahalle mahalle, kapı kapı geziyor. Yanında o gün kim görevlendirildi ise bir Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı, Jandarma Komutanı yada Emniyet Müdürü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürü... Yani vatandaşın sıkıntısına, derdine, talebine cevap verebilecek en üst seviyedeki amirleri de yanına alıyor. Birkaç tanesine katılmışlığım da var.

Dokunmak lazım! Evet bu halkın derdine, sıkıntısına, talebine yönelik dokunuşlar çok önemli. Bu anlamda Kaymakamlık ve ilçe belediyesinin birlikte hareket etmesi de çok önemli.

Benim gördüğüm şu ki ilçemizde belki de uzun yıllardır görülmemiş bir, birliktelik, halk için, halkın talepleri için herkesin el birliği ile elini taşın altına sokma sevdası en üst seviyeye çıkmış durumda.

Kaymakamlık deyince bu ilçedeki tüm kurumlar aklına gelmeli herkesin. Düşünün devletin bakanlıklarının müdürlüklerinin tamamının bağlı olduğu bir kurum. Ve bu kurum yine tüm müdürlükleri topluyor, sizin ayağınıza kadar geliyor. Yetmiyor diyor ki "Belki kaçırdığımız, gidemediğimiz vatandaşımız olabilir, randevusuz, derdini istediği gibi anlatabileceği bir ortam yaratalım ve onun tüm dertlerini dinleyelim. Çözebildiğimizi anında çözelim. Çözemediğimizi de çözüm noktasına nasıl getiririz" düşüncesi ile yapılan bu toplantıyı izledikten sonra, ben bundan sonraki süreçte, gelen her vatandaşın sorununun çözüldüğünü duyan her vatandaşın, sıkıntısını gelip Kaymakam Bey ve Daire Müdürleri ile paylaşacağı inancındayım.

Ben gördüğümü ve işittiğimi sizlere aktarayım dedim. Lakin çok verimli bir halk günü olduğu kanaatine vardım.

Önümüzdeki haftalarda iddia ediyorum yüzlerce vatandaş derdini devlete anlatmak için orada olacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...