İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Sıcak ekmek…

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

“Seni son zamanlarda en çok etkileyen şey neydi?” diye bir soru gelse, bu soruya hiç düşünmeden, “Ümraniye’deki Halk Ekmek Büfesi’nin önünde feryat eden kadının sözleridir” derdim.

Görüntüyü mutlaka izlemişsinizdir… CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin sınırları içinde bulunan bir noktaya Halk Ekmek Büfesi koymak istiyor. Ancak ne ilginçtir ki; Ümraniye Belediyesi de Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı gibi buna zorluk çıkarıyor. Ümraniye Belediyesi’nin zabıtaları, aldıkları hukuksuz talimat sonrası, İBB’nin Halk Ekmek Büfesi’nin konulmasına engel oluyor. Üstelik bu büfe, bir gaziye tahsis edilmesine rağmen…

FERYAD!

Ve tam o sırada, orta yaşlı bir hanımefendi, büfenin konulmasına engel çıkarıldığını görünce feryat ediyor, kameraların da yansıttığı üzere “Yeter artık! Biz de 1 TL’ye sıcak ekmek yemek istiyoruz. Bunu bile bize çok görüyorsunuz” diyor.

Bu sözlerin yer aldığı videoyu gördüğümde, içimde bir boşluğun olduğunu hissettim. 19 yıllık AKP hükümetinin Türkiye’yi getirdiği nokta tam da burasıydı işte… AKP halkı hem açlık ve yoksulluğa mahkum ediyor, hem de İBB’nin halka ucuz ekmek satmasına hiçbir haklı gerekçesi olmadan engel oluyordu. Bu tablo aslında AKP’nin halktan koptuğunun ve 19 yıllık iktidarın getirdiği şımarıklığın da göstergesiydi.

HALKI ANLAMIYORLAR

Öyle ki; halkın 2 TL olan fırın ekmeği yerine 1 TL olan ‘Halk Ekmek’e olan “zorunlu” ilgisini gören AKP bunun “CHP propagandası”na dönüşmesinden endişe ediyor ve saçma sapan adımlar atmak zorunda kalıyor. Akıllarınca, İBB’nin ekmek büfesi koymasını engelleyerek, kendi tabanlarını konsolide edeceklerini düşünüyorlar. Oysa ki; bilmedikleri bir şey var: Zira o büfelerden AKP’ye oy verenler de ekmek alıyor ve çocuğunun karnını doyurmaya çalışıyor.

Ancak artık her biri 4-5 maaş alan AKP elitinin bundan haberi bile yok. Onlar, herkesin kendileri gibi refah içinde yaşadığını sanıyor.

İşte bu tablo halktan kopmanın kanıtıdır. AKP aldığı oya rağmen, halktan kopmuş, halkın derdiyle dertlenemeyen bir parti haline dönüşmüştür. Bu çöküşün ve siyasi sefaletin fotoğrafıdır.

KEYFİ YASAKLAR

AKP’nin tek umudu, dini duyguları daha fazla  istismar ederek, tabanı bir arada tutabilmektir. Bu yüzden, anayasaya tamamen aykırı olan kararlar alıyor ve uyguluyorlar. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz ki; içki satışını keyfi olarak yasaklamaktır. AKP’nin 17 günlük “yarı kapanma takvimi” süresince içki satışını “genelge” ile yasaklaması, Türkiye’nin artık bırakın hukuku “kanun devleti” bile olmadığını gösteriyor. Avukat Yiğit Acar, buna ilişkin çok kapsamlı bir analiz yaparak, keyfiliği gözler önüne serdi.

KANUN NEREDE?

AKP’nin koronavirüse karşı verilen mücadeleyi bahane ederek TEKEL bayilerinin içki satışını yasaklaması, anayasanın  yaşam ve beslenme hakkının ihlal edilmesidir. Temel hak ve özgürlükleri ancak kurum içinde yayımlanacak ve uygulanacak bir yöntem olan “genelge” ile ortadan kaldırmak, kanun devletine de “elveda” demektir.

AKP işte bu baskıcı ve zorba anlayışı yüzünden tarihe karışacak, halkımız AKP’nin yarattığı açlık ve yoksulluktan dolayı 1 TL’lik ucuz ekmek kuyruklarında beklemekten kurtulacaktır.

“Sıcak ekmek” yemek herkesin hakkıdır ve öyle de olacaktır. Umudunuzu koruyun ve diri tutun… Türkiye AKP karanlığından ilk seçimde kurtulacaktır.

alkol yasağı

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...