İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Adım adım hayallere

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Çatalca olarak o kadar güzel bir işe imza attık ki, bildiğin bayram yaşıyoruz. Evet bana göre, gördüğüm tabloya göre Çatalca'mızda hem velilerimiz, hem de öğrenci evlatlarımız çok mutlu ve mesut oldular. 

2014 yılında 100'ün üzerinde giydirdiğimiz öğrenci ile başladık projemize. Dedik ki " Bu ilçede hiç bir çocuk bir başkasının eskisi ile okula başlamayacak" 

Ve 2014 yılından bu yana her sene bu sayıyı katlayarak kampanyamızı sürdürdük. Geçen yıl pandemi sebebi ile kampanyamızı çok düşük sayıda tuttuk ve ilan bile etmedik. 

Bu yıl en büyük destekçimiz Çatalca Belediye Başkanı Mesut üner oldu. 5033 parça okul kıyafeti, evet hiç şaşmadan 5033 parça okul kıyafetini satın almamızda " Bize ne düşer ise hazırız" sözü ile desteğin kralını verdi. 

"Bu kadar ihtiyaç sahibi mi var" safsatası yada laf ebeliği yapanlar olacaktır. Bakın Çatalca'mızda bir ailede iki yada üç çocuğu okuyan var ve ailelerimiz hepsine yetişmekte zorluklar yaşıyorlar. Hele ki köy(Mahalle)'lerimizde o kadar çok bu konuda zorluk yaşayanlarımız var ki... 

Ben iki çocuk babası biriyim. Kızım liseyi bitirdi çok şükür, oğlum Fen Lisesinde okuyor. Yani uzun bir süre hep iki çocuk okutan birisiyim. Her ikisinin aynı andaki masraflarını en az benim kadar Belediye Başkanı Mesut Üner de, tüm bu ilçe halkı da bilir. Zordur aile reisi olmak. Ve kimseye de söyleyemezsin. Bir şekilde o kıyafetleri ve kırtasiyeleri tedarik edersin ama dediğim gibi bilmez kimse senin içini. Ben çok zorluklar ile çocuklarımı bu yaşa getirdim. Ve düşünün günlerdir ve hatta yıllardır bu işe gönül vererek, yılmadan, sıkılmadan ve yorulmadan, hiç te şikayetçi olmadan, kimseyi kırmadan bu kampanyayı yürüttüm. Allah'ın rızası ve kulunun duasına adanmış bir iş bu. Ve bir kere bile ne veliler ne de çocuklarımızı rencide edici tek bir paylaşımımız söz konusu dahi olmadı. 

Allah var yukarıda, asla inkar edemem. Gerek yıllarca Okulcu Baba, gerek Coşkun Giyim ve gerekse Galeri Mehmet asla bizi kırmadılar. Ne dediysek, kimi gönderdiysek baş üstünde tuttular. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. 

Bugün itibari ile Çatalca'da giydirdiğimiz çocuk sayımız binlerce oldu. 

Hayalim bu muydu? Evet buydu. Geçmiş yıllarda bu kampanyaya her yıl destek veren rahmetli belediye başkanımız Cem Kara'yı da bu satırlardan anmak istiyorum. Hiç tereddütsüz " Bana kaç çocuk yazıyorsan yaz. Bana düşen ne ise" derdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu kampanyaya başlamamda çok emeği vardır. Anlatırdık ara sıra. Öğretmenken de çok öğrencinin kıyafetini bir şekilde kendisi karşılardı. 

İş adamı dostlarım. Arkadaşlarım. Ağabeylerim. Onlar da iyi ki varlar. Bir telefonla, aynen öyle sadece bir telefonla... Kaç çocuk yazdıysam, hiç birisi hayır demedi. Onlar da iyi ki, iyi ki varlar. 

Ve Mesut Üner! 

Geçin Belediye Başkanı olmasını falan... Belediye Meclis Üyesi idi daha. O zamanlarda da arardım kendisi. " Sen kaç çocuk diyorsan, eyvallah kardeşim" derdi. 30 Ağustos Zafer Yürüyüşünde 20 dakika kadar ayak üstü konuştuğumuzda açtım konuyu. Dedim ki " Abi, 5000 'in üzerinde kıyafet var. Alsak, ilçedeki alamayan öğrencilerimize dağıtsak"

Hiç tereddütsüz, " Bu işin peşine düş, bana ne düşüyor ise" dedi. 

Ve sonuç!

Hayalimiz tam anlamı ile gerçekleşti. Tüm ilçelere örnek olacak bir projeye döndü. 

Paylaşarak, dayanışma ile bir ilçede nelerin yapılabileceğini gördük. 

Allah herkesten razı olsun. Hem de binlerce defa. Bir gün olur da biz bu hayattan göçer gider isek, tüm ilçe halkına bırakabileceğimi bir dayanışma projesi olarak daim olur inşallah.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...