İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

GAZETECİLİK DERSİNİN SONU YOK!

YAYINLAMA:

Haberi çok güvendiğim 1-2 FIAT bayisi ile konuşarak yaptım. Anlattıklarının doğruluğundan hiç şüphem yoktu. İnternetten de kontrol ettim orada da sıkıntı yoktu. Konu hepsiburada.com’da 4 taksitle Fıat Egea’nın satışı ile ilgiliydi. Bayiler bu satışı FIAT’ın yaptığını düşünerek haklı olarak “Markamız 4 taksitle Egea, satarsa biz milyon dolarlık maliyetlerle yaşatmaya çalıştığımız plazayı nasıl yaşatacağız” tepkisinde bulundular. Haberi pazar günü yaparken, FIAT yöneticilerine veya PR Ajans’ına “peki siz ne diyorsunuz” diye sormayı ihmal ettim. Yan taraftaki haberde okuyacağınız gibi haber, eksik ve yanlışmış. Meğer bu satıştan önce FIAT yöneticilerinin de haberi yokmuş. Haberi okuduklarında “araçlarımız ancak bizim bayilerimizde satılır diye itiraz ederek, satışı durdurmuşlar. Ama benim haber de çıkmış oldu. Neyse bu hafta doğrusunu sayfadaki haberden öğreneceksiniz.

Bu köşede zaman zaman “bunca yıllık gazetecilik tecrübeme dayanarak” diye yazılar yazarım. Bir tecrübe daha kazandım. Ama kendi gazeteciliğim adına utandım sadece.

Bu arada sadece Turkcell Dergilik platformunda yayınlanan günlük dijital OTOMOBİL GAZETESİ’nde her pazartesi otomotiv gazetecisi ve Otomotiv Gazetecileri Derneği Başkanı Ufuk Sandık ile sektör ve özellikle de otomotiv gazeteciliği, medyası üzerine röportajlar yapıyorum. Sandık her konudaki sorularıma tecrübesinin verdiği ağırlıkla, sağduyuyla, objektif, çok bilgece ve olgun yanıtlar veriyor. Ufuk Sandık’a geçen haftaki röportajımda bu Egea’nın online satışı da sormuştum. Sandık izah etmeye çalıştığım olgun tavrıyla benim kışkırtıcı soruma: “En çok satan markayı bayiler getirdi” diyerek şöyle yanıt vermişti: “Ahmet sen sorunca öğrenmiş oldum. Tanıtım için tek seferlik bir satış mı, ayrıntılara bakmak lazım. Ama söylediğin gibiyse ilginç. Pazardaki daralmadan en çok etkilenen bayileri desteklemek ve el üzerinde tutmak varken, heveslerini kırmak ne kadar doğru bilmiyorum.” Şimdi tabi daha çok utandım. Gazeteci Ufuk Sandık’la bu kadar pazartesi röportajları yapıp da bu hatayı yapmak kolay iş değil. Bu röportajları hem daha çok yapıp; hem de okumalıyım.

Neyse; bunca yıl sonra da olsa gazetecilik dersi almanın sonu yok…

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...