İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

TERÖRİST BAĞDADİ NEDEN ŞİMDİ ÖLDÜRÜLDÜ?

YAYINLAMA:

Sonrasında bizleri hiç şaşırtmayan bir iddia Trump’ın başkan seçilmesinden sonra bizzat kendisi tarafından ortaya atıldı. Trump’a göre DEAŞ’ı kuran güç bizzat Obama’ydı.

Şimdi de şu ana kadar defalarca yaşamadığı iddia edilen terör örgütü DEAŞ’in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü Trump tarafından resmen duyuruldu.

Bazıları gibi terör örgütü liderlerinin öldürülmesini terörün bitmesi açısından önemsiz görenlerden değilim. Elbette Bağdadi’nin ölmesi ile DEAŞ bitecek değil yerine biri geçecek. (Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından terör örgütünün yeni liderinin Hacı Abdullah el-Afari lakaplı terörist Abdullah Kardaş olacağı iddia edildi.)

Bir örgütün ya da daha önce emperyalist ve siyonistler ile iş birliği yapmış sözde bir liderin işi bittiğinde yok edildiği gerçeğinden yola çıkıldığında zamanlaması da soru işaretlerine neden oluyor.

Hal böyle olunca da Bağdadi’nin öldürülmesi en çok kimin işine yarayacak ona bakmak gerekiyor.

Barış Pınarı Harekatı karşısında PKK- PYD’yi destekleyenler için Bağdadi’nin öldürülmesi ile terör örgütüne paye mi çıkarılmak isteniyor?

Bağdadi’nin öldürülmesini sahiplenmek isteyen terörist elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) “Bağdadi'yi ABD ile ortak operasyonda öldürmeyi başardık” diyerek ne yapılmak istendiğinin de sinyalini verdi.

Ancak bu oyunun Türkiye olarak farkında olunduğu için gerekli açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Kalın, terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesinden sonra terör örgütü YPG'ye paye çıkarılmaya çalışıldığını dile getirerek 'Buna asla müsaade etmeyiz' ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Adalet Bakanlığı terörist elebaşlarından Mazlum Kobani’nin tutuklanma talebini içeren iade talepnamesi dosyasını Dışişleri Bakanlığına iletti.

Kobani’ye ilişkin çıkarılan kırmızı bültenin ardından, iadesine ilişkin girişimde bulunuldu.

Diğer bir konu ise Türkiye’nin de Bağdadi’nin öldürülmesine destek vermesinden dolayı bu örgüt tarafından ülkemize yönelik saldırıların yapılması endişesi!

İyi de Türkiye DEAŞ ile yeni mücadele etmiyor ki…

Asıl konu hem PKK-PYD hem de DEAŞ ile mücadele eden Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı ile tüm dengeleri değiştirmesi…

DEAŞ’ı gözden çıkararak açık açık destekledikleri PKK-PYD’ye can simidi olma derdindeler.

ABD, her ne kadar resmiyette Bağdadi’nin öldürülmesinde operasyonu tamamen Amerikan askerlerinin gerçekleştirdiğini söylese de Mazlum Kobani’ye yönelik tutumu ortada!

Amerika’nın Rusya’ya yönelik açıklaması da dikkat çekiyor.

Trump’ın, "Ruslar neden geldiğimizi bilmiyorlardı, onlara 'mutlu olacaksınız' dedik. Onlara görevin ne olacağı söylenmedi ancak bilgi verdik" açıklaması neden bu tür bir söylemde bulunduğu konusunda merak uyandırıyor.

Rusya ise konuya temkinli yaklaşıyor.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada ABD’nin Bağdadi operasyonunun başarıya ulaşıp ulaşmadığı konusunda soru işaretleri olduğuna dikkat çekilerek, “Bağdadi’nin ölümü doğruysa bu Başkan Donald Trump’ın uluslararası terörle mücadeleye büyük katkısı olacaktır” denildi.

Tabi bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, YPG'li teröristbaşı Mazlum Kobani’yi muhatap alarak görüşmesinin Türkiye tarafından kabul edilmesi mümkün değil.

Türkiye ise tüm bu planlara karşı gereğini yapmaya devam edecek.

Aslında yaşanan tüm gelişmeler şeytani üst aklın Türkiye tarafından köşeye sıkıştırıldığını gösteriyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...