Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

Mevsim normallerine de zam!

YAYINLAMA:

4 mevsimi de yaşayan güzel ülkemizde en sevilen mevsimlerden biri olan yaz mevsimini yarıladık. Tatil bölgelerinde doluluk, yabancıların da severek tercih ettiği Akdeniz ve Ege bölgesindeki tatil yerlerimizde insanlarımız yazın keyfini çıkarıyor. Öğrencilerin belki de en sevdiği dönem olan yaz tatillerinde kimi öğrenciler dinlenerek kimi öğrenciler de çalışarak zamanını geçiriyor.

Sanki eski zamanlarımızda denizlerimiz daha mavi, ağaçlarımız daha yeşil ve güneşimiz daha parlaktı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken maalesef normallerin dışına çıkan sadece sıcaklık olmuyor. TUİK 2022 Nisan ayından itibaren enflasyon hesabında kullandığı 409 maddenin yer aldığı sepetin fiyatlarını açıklamadığı için son olarak o dönemin fiyatlarını görüntüleyebiliyoruz. 2022 Nisan ayında, Zeytinyağı 64TL, Yumurta 1,64TL, Beyaz Peynir 50TL idi. Bugünün fiyatlarını yazmaya maalesef ki elim gitmiyor.

28 Mayıs 2. tur seçimlerinden sonra zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı derken, 20 haziranda açıklanan 1 Temmuzdan itibaren geçerli olan net asgari ücret 11.402TL idi ve açıklandığı tarihte 485 dolara denk gelen bu tutarın şu anki kurda dolar karşılığı 433 dolar. Neredeyse her şey mevsim normallerinin üzerine çıkarken bu zamlar karşısında değer kaybeden ise maalesef cebimizdeki para oldu.

Bu güzel yaz günlerinde ben de isterdim ki vatandaşlarımızın güzel tatil eğlencelerini, emeklilerimizin yurt dışı tatilleri dönüşü sonrası yorumlarını, Türk Lirası’nın diğer para birimlerine karşı kazandığı değerini yazıp yazımı sonlandırayım ama maalesef ki bu gerçekler karşısında güzel şeyler yazmak da zor oluyor. Böyle bir dönemde yüzümüzü güldüren haberler de var mı diye sorgularken Filenin Sultanları’ndan kötü haberlere bir blok geliyor.

A milli kadın voleybol takımımız Filenin Sultanları FIVB Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1’lik set sonucu ile mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. FIVB Milletler Ligi tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaşan gururumuz Filenin Sultanları aynı zamanda üçüncülük maçında ABD’nin Polonya’ya mağlubiyeti sonrasında Dünya Sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Bu günlerde böylesine görkemli bir başarıyı elde eden gururumuz Filenin Sultanları’nı tebrik ediyorum. Umarım bu güzel haberlerin devamını alırız ve gündemimizi zamlar değil de bu haberler meşgul eder.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *