İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

​SERİ DEVAM EDİYOR

YAYINLAMA:

Bir tarafta sezona Süper Lig ve Avrupa'da 9'da 9 yaparak giren istim üzerindeki Fenerbahçe, diğer tarafta ligde oynadığı 4 maçta 3 beraberlik, bir mağlubiyeti bulunan ve çıkış arayan Antalyaspor.

Bu verilere baktığımızda pek tabi ki kağıt üstünde favori Fenerbahçe idi.

Ankaragücü karşılaşmasına göre ilk 11’de 1'i zorunlu (kırmızı kart cezası nedeniyle İsmail Yüksek) 5 değişikliğe giden İsmail Kartal, İrfan Can Eğribayat, Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci'yi yedek soyundururken; bu isimlerin yerine Dominik Livakovic, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc ve Cengiz Ünder'i tercih etti.

Sarı-lacivertlilerde 3.dakikada sakatlanan Cengiz Ünder’in yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu.

Karşılaşmaya atak başlayan ve 5.dakikada gole çok yaklaşan Antalyaspor oldu.

Bu dakikada Van De Streek'in vuruşunda Livakovic’i geçen meşin yuvarlağı çizgiden son anda Serdar Aziz uzaklaştırdı.

31.dakikada Buksa’nın fırsatçılığı ile öne geçen Antalyaspor bu gole kadar da oyunda üstün olan taraftı.

Dzeko’nun 45+1’de VAR incelemesi sonrası değer kazanan kafa golü ise ilk yarının sonucu oldu.

KİLİDİ SZYMANSKİ AÇTI

İlk yarıda istediklerini sahaya yansıtamayan, bir başka deyişle buna fırsat vermeyen Antalyaspor karşısında zorlanan Fenerbahçe, ikinci 45 dakikaya baskılı başladı.

55.dakikada Dzeko’nun ‘alda at’ dercesine ortasında kafasını konuşturan İrfan Can Kahveci, sarı-lacivertlileri öne geçirdi.

64.dakikada Fenerbahçe defansının zincirleme hatasını affetmeyen ilk golün sahibi Buksa skorda bir kez daha dengeyi sağlarken; 80.dakikada sahneye çıkan Szymanski, ceza sahası dışından sert vurup topu ağlarla buluştururken; ‘Bu seri burada bitmez’ diyordu.

Sonuçta iki golde ‘kafasını konuşturan’ ancak aynı beceriyi oyunun bütününde ayaklarına yansıtamayan bir Fenerbahçe izlesek te; geçmiş yıllar sezon başına kıyasla bu kez uzun süren kazanma alışkanlığı yakalamış olmaları önemliydi.

Antalyaspor ise yine kazanamadı ama Kadıköy’de oynadıkları futbolla ilerleyen haftalar için umut vadetti.

Maçın hakemi Halil Umut Meler’in ise tartışılacak bir kararı olmadı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...