İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

DAĞ FARE DOĞURDU

YAYINLAMA:

Türkiye Kupası’nda yarı final ilk maçları sonrası finalin adı da belli oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ilk maçta deplasmanda aldıkları farklı galibiyetler sonrası rövanşta kaybedeceğini düşünen yoktur herhalde? Gelelim yazıma başlık olan ‘Dağ fare doğurdu’ meselesine. Türkiye Kupası’nda yarı finale kadar gelen ama yarı finalde daha ilk maçtan teslim olan iki Anadolu takımının bende bıraktığı izlenime.

Çaykur Rizespor’dan başlayayım. Bir kere o tribünlerde ki boşluk neydi öyle? Sorarım şimdi Rizelilere…O saatte şehrinizin takımının maçından öte önemli ne aktivite vardı ki Rize’de? Neden yalnız bıraktınız takımınızı?Hiç mi inanmadınız finale ve dahi kupayı alacağınıza? Ya Rizeli futbolculara ne demeli? Sen kalk Rizespor’un tarihinde bir ilk olacak finalin kapısına kadar gel….

Karşında haftalardır kazanmayı unutmuş bir Galatasaray olsun…Hatta o kazanamadıkları arasında sen de ol. Ama… Eh ama deyince de sözün öncesinin kıymet-i harbiyesi kalmıyor. O yüzden geçelim Torku Konyaspor’a.. Ligin flaş ekibinin taraftarı bu sezon birçok maçta olduğu gibi ve Rizelilerin aksine tribünde yerini almıştı. O yüzden öncelikle kocaman bir alkış Konyaspor taraftarına. Ancak ne var ki belki de çoklarının maç öncesi ‘Bu Torku Konyaspor Fenerbehçe’ye diş gösterir’ dediği takımı aradı gözlerimiz.

Daha iki hafta öncesi ligde mağlup ettiği Fenerbahçe karşısında kendi tarihleri için çok önemli bir maçın ilk ayağında böylesine silik bir Torku Konyaspor hiç mi hiç olmadı doğrusu. Sonuç olarak şunu demek istiyorum. Kupada yarı finale kadar gelmiş ve inanıyorum ki başta gönül verenleri olmak üzere çokça futbolseverin en azından biri final görür dediği, istediği iki takımda daha ilk ayaktan hayal kırıklığı oldular. Hal böyle olunca da öncelikle kendi tarihleri için çok önemli bir fırsatı kaçırmakla kalmayıp, futbolda Anadolu devrimi bekleyenleri de bir kez daha sükutu hayale uğrattılar.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...