İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

ÖZEL BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ ÜZERİNE

YAYINLAMA:

İtirazlar üzerine uzun uzadıya yazıp çizmek gerekmez. Ayrıntılarını basınımızın kerameti kendinden menkul isimlerinin sütunlarında okuyup, ekranlarda dinleyeceksiniz..

Ben söz konusu görüşmeye farklı bir pencereden bakmanızı istiyorum..

Türkiye siyasetinde Özgür Özel’in CHP genel başkanlığına seçilmesi sonrasında başlayan dil değişikliğinin nezaket üslup ve yaklaşım düzeyinde kalmayıp demokratikleşme çabaları çerçevesinde somut uygulamalarla devam etmesini arzulayan herkesin beklentisini yansıtan düzenlemelerle sürmesi hiç şüphesiz AK Parti’nin bu yöndeki taleplere evet demesiyle mümkün. Ancak siyasi gerçekliğin önümüze taşıdığı tablo şu ki, bazı meselelerde MHP’nin yani Devlet Bahçeli’nin kanaati duruşu son derece önemli hatta belirleyici.

Erdoğan’ın izlediği siyasi çizginin ana hattının her şartta Cumhur İttifakı’nın korunması olduğunu hatırlatmaya, bunun da Devlet Bahçeli’yle kurulan samimi iş birliği ve dostluğun korunması manasına geldiğini söylemeye herhalde gerek yok.. Dolayısıyla bazı hususlarda Erdoğan’a giderken hatta belki ondan önce Bahçeli’nin nabzını tutmak, muhalif olduğu bilinen konularda farklı yaklaşımlar için bilgilenmesini sağlamak yerinde olabilir.

Özgür Özel’in Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde seslendirdiği konuların başlıklarını hatırlayın. Bunların önemli bir kısmının ‘dikenli’ mevzular olduğunu bilmek için kahin olmak gerekmez. Ve şurası da gerçek ki, bu konuların bir kısmı Erdoğan’ın kamuoyu önünde farklı konuşmuş olsa da iç dünyasında onayladığı hususlar.. Kimi zaman farklı ağızlarda dillenmesini sağlayıp tepkileri ölçtüğü, nabız tuttuğu sorunlar içinde pişmiş bir lider. Dahası neredeyse elli yıla yaklaşan bir siyasi tecrübenin içinden geliyor.

Sonuç olarak eleştirilere kulak tıkayıp gerek Erdoğan gerekse Devlet Bahçeli’yle kuracağı dürüst ve samimi diyalogun Özgür Özel’in, onun şahsından öte Türk siyaseti hanesine artılar ekleyeceğini düşünüyorum.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...