İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Odadaki en akıllı kişi

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

“Odadaki en akıllı kişi olmamaya çalışın. Öyleyseniz, akıllı insanları davet etmenizi veya farklı bir oda bulmanızı öneririm.” demiş Michael Dell

En akıllı olmayı istemek havalı gelebilir ancak insanı geliştirmeyecek olan ortam en akıllı olunan ortamdır. Öğrenmeyi sağlayacak ve bunu devam ettirecek olan şey, bir şeyler öğrenebileceğimiz insanlarla vakit geçirmemizdir.

Bizden daha akıllı olan insanların olmasını istemek, onları tercih etmek bilgimize bilgi katacak ve bakış açımızı değiştirecektir. En akıllı olduğumuz ortamda yerimizde saymaktan başka bir şey yapmamız söz konusu olmayacaktır.

“Oluşturulabilecek en önemli tutum, öğrenmeye devam etme arzusudur.” John Dewey

Kendini geliştirme serüvenimiz hayat boyu devam eden bir süreçtir. Öğrenme ihtiyacımız hayatımızı başarılı bir şekilde devam ettirebilmek için de çok önemlidir. Bilgi alabileceğimiz insanlara denk gelmek büyük artıdır.

Kimseyi pek fazla dinlemeyen, en çok hep kendi konuşan, diğer fikirlere açık olmayan ve en çok kendi fikirlerine önem verip onları dayatmaya çalışan insanlara mutlaka denk gelmişsinizdir; her şeyi bildiklerini zannederler, ancak bildikleri çoğu şey yanlıştır veya güncel değildir farkında olmazlar. Bazen bunun altında megalomanlık da yatar.

Dinlemeyi bilmeyen insan yerinde sayan insandır. Konuşursak bildiklerimizi tekrar ederiz, ancak dinlersek yeni şeyler öğreniriz.

Dinleyebileceğimiz akıllı insanlara rastlamamız büyük şanstır. Zira herkes de dinlenmiyor...

Ve son olarak, küçükken tanıdığım birisinin bir nasihati aklıma geldi. Demişti ki: “Gelişmek istiyorsan her zaman senden başarılı ve senden iyi seviyede olanlarla arkadaş ol ki seni hep bir adım öteye taşısınlar.”

Bütün bunları kavradığınızda, odadaki en akıllı kişi olmanın aslında iyi bir şey olmadığını da anlamış oluyorsunuz.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...