İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Ayşe’nin son sözleri yürek yaktı: “Sizi korumak için buradayım”

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

İstanbul Eyüpsultan’da 13 Temmuz günü yol kenarına bırakılan valizden çıkan acı gerçek, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Işık Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cansız bedeni valizin içinden çıktı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada eski polis memuru olduğu belirlenen C.K. başta olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik birimlerinin özverili ve süratli çalışmaları neticesinde olay kısa sürede aydınlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma titizlikle devam ederken, devletin tüm kurumları adaletin tecellisi için seferber olmuş durumda.

Suçun üzerini örtmeye çalıştı: Duvarları kırmızıya boyadı

İddialara göre C.K., genç kadını evine çağırarak burada alıkoydu ve cinayeti işledikten sonra kan lekelerini gizlemek amacıyla evin duvarlarını gece boyu kırmızıya boyadı. Olay sonrası, cesedi bir başka şüpheliyle birlikte valize koyarak araçla Eyüpsultan’a getirdi ve yol kenarına bıraktı. Bu anlarda bir arkadaşına ulaşan C.K., arkadaşının ihbarıyla olay yerinde yakalandı.

Evdeki temizlik sürecine de dikkat çeken güvenlik güçleri, şüphelinin bir motosikletli aracılığıyla evin anahtarını temizlikçiye gönderdiğini ve kan izlerini temizletmeye çalıştığını tespit etti. Adli tıp incelemeleri ve teknik deliller doğrultusunda olay tüm yönleriyle çözüme kavuşmak üzere.

Ayşe Tokyaz’ın son sözleri: “Sizi korumak için buradayım”

Genç kızın ikiz kardeşi Esra Tokyaz'ın ifadeleri ise yürek burktu. Olaydan günler önce kardeşiyle yaptığı görüşmelerde Ayşe’nin defalarca tehdit edildiğini, gözlerinin morluk içinde olduğunu ve ailesini korumak adına şüpheliyle birlikte kaldığını dile getirdiği öğrenildi. "Senin bilmediğin şeyler var, şimdi git" diyen Ayşe’nin sözleri yaşanan trajedinin derinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Kadına karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans

Devletin tüm mekanizmaları, toplumun huzurunu ve kadınların güvenliğini tehdit eden her türlü eyleme karşı sıfır tolerans politikasıyla hareket ediyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında son yıllarda hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve koruma tedbirleri, güçlü bir kararlılığın ifadesi olarak dikkat çekiyor.

Adalet Bakanlığı’nın son düzenlemeleri, İçişleri Bakanlığı’nın dijital izleme sistemleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma mekanizmalarıyla kadınların korunması artık çok daha güçlü yasal zemine oturuyor.

Türkiye’de kadın cinayetleri neden artıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son yıllarda kadın cinayetlerinin önüne geçmek için birçok düzenleme yaparken, özellikle sosyal medya üzerinden yayılan yanlış bilgiler, özel hayatın gizliliğine yönelik tehditler ve bireysel silahlanmadaki artış gibi nedenler bu tür olayların arka planını oluşturabiliyor. Ancak hükümet, bireysel şiddet eylemlerine karşı gerek yasal gerekse teknolojik altyapıyı güçlendirerek kararlı mücadeleyi sürdürüyor.

Aile yapısına ve toplumsal değerlere sahip çıkmalıyız

Yaşanan bu acı olaylar, toplumsal dayanışmanın ve aile değerlerinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Kadına yönelik şiddetin kökten sona erdirilmesi için yalnızca devlet değil, toplumun her kesimi elini taşın altına koymalı. Eğitim, medya ve sosyal bilinçlendirme kampanyalarıyla farkındalık oluşturulmaya devam ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...