İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

ORADA BİR LİG VAR UZAKTA!

YAYINLAMA:

Sponsoru yok. Televizyon yayını da. Sorarsanız adı var ama kendi de yok. TFF 1.Lig’de gözden uzak 4 hafta geride kalırken, ‘ Ligimizi izlemek istiyoruz’ diyenlerin sesi her geçen gün artacağına daha da kısılıyor. Yıllardır yazıyor, söylüyorum. “1.Lig kocaman bir balondur” diyorum da… Geçmişe geri dönüp tekrara düşmeye gerek yok. Şimdi geldiğimiz noktaya bir bakalım. Önce sponsoru gitti ligin. Sezonun başlamasına 7 gün kala öğrendi üstelik herkes bu gidişi. Bir baktık ki yayıncısı da yok ortada. 4 hafta geçti hala da yok. Yıllardır yalnızları oynayan lig, şimdilerde gözden ırak ve yapayalnız. Kimseler, başta ben ne olup bitiyor, bilmiyoruz ligde. Nasıl bilebiliriz ki? Bütün maçlara yetişecek yerinde izleyecek halimiz mi var?

Maçları izleyen kim var, kim yok? O da meçhul bu süreçte. Kuvvetle muhtemel yine bir avuç taraftara karşı oynanıyor adı var kendi yok lig. Ama öyle de olsa başta o taraftarlar olmak üzere hatırı sayılır futbolsever yıllardır olduğu gibi bu yıl da ligini izlemek istiyor. İstiyor istemesine fakat o isteğe cevap vereceklerden ses çıkmıyor. Bakalım süreç ne gösterecek?

Samsunspor dibe vurdu

Gelelim izleyemediğimiz ligin oradan buradan, okuyarak, sorup soruşturarak derlediğimiz yorumuna. Ligin 4.haftasını sahasında Gaziantep B.Ş Belediyespor’u 2-0 yenen Yeni Malatyaspor lider olarak bitirdi. Sarı-Kırmızılılar böylece üçüncü galibiyetine de imza attı. Liderin takipçisi Eskişehirspor Semih Şentürk’ün iki gol attığı müsabakada Elazığspor’u 3 -1 yenip ikinci 3 puanını elde ederken, Giresunspor’da evinde Manisaspor’u aynı sonuçla devirip EsEs’in takipçisi oldu. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Ümraniyespor bu haftayı da kayıpla kapattı. İstanbul temsilcisi 1.Lig’de ki bu ilk sezonunda bu kez de Boluspor ile 2-2 berabere kalıp 3 puan hasretini dindiremedi. Ligin galibiyeti olmayan bir başka ekibi Samsunspor’da işler iyi gitmiyor. Ligin son sırasına demir atan Karadeniz temsilcisi Mersin İdmanyurdu deplasmanından da eli boş döndü. Kırmızı-beyazlıların 4 hafta sonunda henüz golü de yok. Adana’da ise enteresan bir müsabaka oynandı. Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan geçtiğimiz sezonun Play-Off finalisti Adana Demirspor, ligde galibiyeti bulunmayan Altınordu ile 2-2 berabere kalıp, taraftarına hayal kırıklığı yaşattı. İzmir’deki Göztepe, Şanlıurfaspor kapışmasından galip çıkan taraf ev sahibi GözGöz oldu. Sarı-Kırmızılılar bu galibiyetle puanını 7 yaparken rakibi ise 5 puanda kaldı. Hemşehrilerin randevusunda Bandırmaspor, Balıkesirspor karşı karşıya gelirken, gol sesi çıkmayan mücadeleden istediğini alan Kırmızı-beyazlılar oldu. Sivas’ta ‘Horozlanan’ konuk takım kritik bir galibiyet aldı. Denizlispor güçlü rakibini devirerek bana göre haftanın takımı da oldu.

1 | Lig'de bu hafta deplasmanda sadece 1 takım galibiyet aldı. Sivasspor'u 2-1 yenen Denizlispor böylece ligdeki ikinci 3 puanını da almış oldu

3 | Ligin 4.haftasında 3 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Ev sahibi takımlar Ümraniyespor sahasında Boluspor ile Adana Demirspor Altınordu ile ve Bandırmaspor Balıkesirspor ile yenişemedi

4 | Lig'de geride kalan 4 haftada 4 takım galibiyetle tanışamadı. O takımlar: Altınordu, Ümraniyespor, Bandırmaspor ve Samsunspor

26 | Bir maçın golsüz sona erdiği ligde 4.haftada 26 gol atıldı. Bu gollerin 8'i deplasman takımlarından geldi

Haftanın Takımı: DENİZLİSPOR Haftanın Futbolcusu: SEMİH ŞENTÜRK (Eskişehirspor)

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...