İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

SEMİH TERZİ'Yİ KİM VURDU?

YAYINLAMA:

Semih Terzi’yi kahraman astsubay Ömer Halisdemir vurdu. Bunda sorulacak ne var diyebilirsiniz. Doğrudur. Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan FETÖ mensubu Semih Terzi’yi vurmuştur. Sadece bir kişiyi vurmakla kalmamış milletin kaderinde de önemli bir anın aktörü olmuştur. Emri aldığı komutanının belirttiği üzere kendisini bekleyen şehadete de koşarak gitmiştir.

Ömer Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında en önemli paya sahip kahramanlarından biridir. Diğer kahramanlarımız gibi. Şehitlerimiz gazilerimiz gibi. Semih Terzi’yi bu memleketin kararlılığı azmi ve rütbe tanımayan vatan sevdası kurtarmıştır Allah’ın izniyle.

Ömer Halisdemir bir astsubaydı. Özlük hakları açısından subayların ardında gelen bir rütbe yani. Ordunun cefakarıdır astsubaylar. Derviş gibi yaşayanları çoktur. Ordunun yükünü çekerler.

İş fedakarlığa gelince astsubaylar tam görev adamıdır ama nedense bazı subaylar, bazı generaller astsubaylardan hiç hoşlanmazlar. Sınıf olarak kendilerini daha üstte görürler.

Ankara’da daha geçen günlerde ortaya çıkan bir video kaydında darbeci albay şöyle diyor teslim olurken: “Rütbemize münasip şekilde tutuklayın. Bizi astsubaya kelepçelettirmeyin.”

Kibri görüyor musunuz? Dünyanın en aşağılık işini yaparken başarısız olduğu halde burnundan kıl aldırmamasına dikkatinizi çekerim. FETÖ’cü teröristlerin üç aşağı beş yukarı hepsinin ruh hali aynı. Kendilerinin seçilmiş olduğu, yüksek mertebede olduğu konusunda ortak bir kibre sahipler. Yıllar boyu takiye yapmalarının örtemediği ortak zaafları bu. Elebaşlarının Hz. Cebrail’e sataşmasından her düzeyde yerleşik bir kibrin olduğunu görebiliyoruz.

İşte bu kibir kendisini astsubayla yan yana göremeyen küstah terörist albayda ortaya çıkıyor. Kendi yaptığı şeyin normal olduğunu diğerlerinin anormal olduğunu düşünüyor. Hala mı? Evet, hala.

Aynı kibir darbe gecesi sela okuyan müezzine saldıran CHP üyesi kişilerde de mevcut. Darbeye karşı direnen müezzini aşağı gören bu şortlu kişiler gidip fiziki saldırıda bulunuyorlar. Müezzinlerin suçu şort giymemesi midir diye düşünüyor insan.

Bazı partilerin iktidar yüzü görmemeleri ile FETÖ’nün toplumu yanlış okumasının temelinde aynı temel yanılgı var. Kibir.

Gelelim Semih Terzi’ye. Semih Terzi de kibrinin kurbanı olan bir zavallı. Ölümü aynı örgüte mensup kişiler tarafından tahkir edilen astsubaylardan birinin eliyle oldu.

Vatan aşkı rütbe tanımaz. Bunu gördük. İhanet de aynı şekilde hangi makamda olursa olsun kendini mutlaka açık eder.

Semih Terzi’yi öldüren, sonsuz karanlığa sürükleyen şey nasıl kibirse, Ömer Halisdemir’i vatanın kalbine yerleştiren de tevazusu ve vatan aşkıdır.

Semiz Terzi’yi öldüren Ömer Halisdemir’in vatan için yaşama aşkıdır. Aradan yıllar geçecek ve Semih Terzi’nin adı tarihin tozlu sayfaları arasında yerini alacak. Ömer Halisdemir ise Köroğlu gibi kuşaklarca anlatılmaya devam edecek.

Selaları minarelerden yükselmeye devam edecek. Kibir sahiplerini zehirlemeye devam edecek. Tevazu ise başlarda bir taç olarak onun kıymetini bilen kişilerle parıldamaya devam edecek.

Kibir zararlıdır, öldürücüdür hatta.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...