İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

OFİSLER DE İNDİRİM İSTİYOR

YAYINLAMA:

Gayrimenkul sektörü elbette ki konutlardan ibaret değil. Ancak barınma ihtiyacı öncelikli olarak görüldüğü ve inşaat üretiminde konut üretiminin büyük bir pay almasından dolayı hazırlanan kampanyaların ve düzenlemelerin daha çok konut üreticilerine yaraması, ofis inşaat pazarında üretim yapanların sitem etmesine neden oluyor.

Sektör, konutta heyecanlandıran teşvik ve desteklerin inşa edilen ofisler için de geçerli olmasını bekliyor. OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "Ofis almak isteyenlere de uygun alım ortamları oluşturulmasını istiyoruz" diyor. Pala, "Evet, konut anlamında çok ciddi bir üretim var. Sektördeki üretimin desteklenmesi, arza uygun, doğru orantıda talep ortamları oluşturmak çok önemli. Ancak inşaat sektöründe yalnızca konut üretilmiyor, inşaat hacmine baktığımızda iş merkezi sayısının da konut kadar arttığını görebiliriz. Ekonominin desteklenmesi için yalnızca konut değil, ofisler de düşünülmeli. Konutlar için getirilen tüm teşvik ve desteklerin, ofislere de yansıtılmasını, ofis almak isteyenlere de uygun alım ortamların oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Aslında bu tür sitemleri ilk kez duymuyoruz ama sayın Pala'nın ifade ettiği bu tespitlere bu defa katkıda bulunmamız gerektiğini düşündüm.

Bu sıkıntılı dönemde sadece inşaat sektörünü değil, iş dünyasını da canlandırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da nerede ne zaman vuracağı belli olmayan ancak sayın Bakanımızın geçtiğimiz günlerde vahim bir şekilde sürenin daraldığına işaret eden açıklamalarıyla kentsel dönüşümün bir boyutunun da iş merkezleri, hanlar, ofisler, alışveriş merkezlerini kapsadığını da düşünüyorum. Deprem sadece konutlara zarar vermeyecek. Öyleyse ticareti, üretimi, iş dünyasını da depreme karşı güvenilir, sağlam ve nitelikli binalara taşınmaya teşvik etmeliyiz ki bunun yollarından biri de üretilen yeni ofis ve ticari projelerin de bu tür kolaylıklardan yararlanmasından geçiyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...