İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

​ALMAN ASKERLERİ EYLÜLDE GİDİYOR

YAYINLAMA:

İlk olarak PKK’lılar yüzünden aramız limoniydi. Sonrasında sözde Ermeni tasarısı. Üzerine bir de FETÖ’cüleri koruyup kollamaları eklenince iyice tadı kaçtı. Almanya ile olan ilişkilerimizden bahsediyorum.

Bildiğiniz gibi Almanların Adana İncirlik üssünde Tornado uçakları bulunuyor. İngiliz, Alman ve İtalyan yapımı olan bu uçaklar savaşmak için değil, DEAŞ’ı gözetleyip veri toplamak için gelmişlerdi. Bu amaçla da 260 Alman askeri görev yapıyordu.

Türkiye geçen yıl Ermeni tasarısı yüzünden Alman vekillerin ziyaretine bir süre izin vermemişti. Sonra bu sorun bir şekilde halloldu. Gelip gördüler. Sonra 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar yüzünden Alman vekillerin gelmesine yine izin verilmedi. Bir süre direndiler. En son Alman Dışişleri Bakanı bir kez daha gelip denedi. Ancak bir türlü izin alamadılar. Sonunda çareyi, uçaklarını ve askerlerini Ürdün’e götürmekte buldular.

Gelen bilgilere göre Alman askerlerin İncirlik’ten çekilmesi üç ayı bulabilecekmiş. Yani eylül sonu.

Önce havadan havaya ikmal yapan yakıt uçakları gidecekmiş. Daha sonra ise Tornado keşif uçaklarının ve havadan çekilen fotoğrafları analiz edecek teknik ekipmanın taşınmasına başlanacakmış.

Muhtemelen bizim topraklarımızda, bizim olan bir hava üssünde bulunan bu keşif uçaklarından bize hiçbir veri aktarılmamıştır. Şimdilerde ihtiyacımız yok ama geçmişte de “dostluğa yaraşır” bir biçimde mesela PKK’ya karşı “Size veri toplayalım” diyen de olmadığı gibi. Ne diyelim, Ürdün hayrını görsün.

İNTERNET AVM’LERİN SONUNU GETİRECEK

Bir çığ gibi büyüdüler. Amerika’da başladı. Dünyaya yayıldı. Biz de bir hayli nasibimizi aldık. Yer gök AVM, yani alışveriş merkezi doldu. Ancak bu işin başladığı yer olan Amerika’dan kötü sinyaller gelmeye başladı. Veriler 400 AVM’nin kapandığını bin 100’ünün ise kötü durumda olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye’nin AVM başkenti İstanbul’da da durum benzer. Kısa bir gezinti bile paravanlarla kapatılan boş dükkânları görmeye yeterli. Kiraların döviz üzerinden olması ve halkın giderek daha az miktarda AVM gezmesi yüzünden buralara yatırım yapanlar, dükkân açanlar sıkıntıda.

Maalesef bu durumun daha da kötüye gideceğini düşünüyorum. Çünkü kendimden biliyorum. Fark ettim ki giderek daha fazla şeyi internetten almaya başladım. Bir tek giysi ve ayakkabıya cesaret edemiyorum. Eğer uymazsa angaryasından korktuğum için. Onun dışında her şey alabiliyorum.

Düşününce internetten almak çok daha mantıklı. Açıkçası astronomik kiraların üzerine bindirildiği fiyatları ödemek istemiyorum. Dolaşmak istersem de dünyanın en güzel manzarası olan yere boğaza giderim olur biter.


Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...