İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

​'İNANILMAZ'

YAYINLAMA:

"Türk turizminin toparlanması inanılmaz.. 9 ayda yüzde 30 büyüdü"

Sözlerin sahibi Birleşmiş Milletler. Daha doğrusu, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Talep Rifai..

Rifai, geçen yıl yaşanan başarısız darbe girişimi ve terör olaylarının ardından bu yıl Türk turizminin yüzde 30 büyüdüğünü belirterek, "Tüm bu yaşananlara rağmen Türk turizminin toparlanması inanılmaz. Özellikle 2017 inanılmaz bir yıl oldu" dedi.

Gerçekten de Türkiye, pek çok alanda son yıllarda içinde "inanılmaz" kelimesinin geçtiği cümle kurdurtmaya başarıyor pek çok uzmana.

Bunlardan sonuncusu Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Talep Rifai oldu. Rifai BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turizmin 'oldukça hassas bir endüstri' olduğuna dikkati bir kez daha çeken Rifai, "Dışarıdan gelen herhangi bir şoktan hemen etkileniyor. Bununla beraber zorlukları yenme gücü olan bir sektör. Eğer bir ülkenin köklü turizm geçmişi varsa ne olursa olsun dışarıdan gelen etkilerden dolayı ayakta durmayı başarabiliyor ve kısa zamanda eski haline gelebiliyor. Türk turizmi buna en iyi örnek" diye konuştu.

Kesinlikle haklı..

Rifai, Türkiye'nin son 40 yılda dünyada en güçlü turizm ülkelerinden biri olduğuna işaret ederek, "Son iki yılda (başarısız darbe girişimi ve terörist saldırılar gibi) bazı hadiselerden etkilendi fakat tüm bu yaşananlara rağmen Türk turizminin toparlanması inanılmaz. Özellikle 2017 inanılmaz bir yıl oldu." değerlendirmesinde bulundu.

'2018 ORTASINDA 2014 SEVİYESİNİ YAKALAYACAK'

Kendi verilerine göre Türk turizminin bu yıl ocak ayı başından ekime kadar yüzde 30 büyüdüğünü söyleyen Rifai, "Bunun anlamı, Türk turizmindeki toparlanma etkileyici bir şekilde güçlü." dedi. Rifai, büyük sıçramaya göre Türkiye'nin turizmde 3 yıl önceki seviyeye gelmesini arzuladıklarını belirterek, "Bundan yüzde yüz eminiz ve Türkiye'de turizmi yönetenlerle sürekli iletişim halindeyiz. Özellikle de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile. Tahminlerimize göre, Türk turizmi gelecek yılın ortasında 2014 seviyesini yakalayacak." tahmininde bulundu.

Sektörün yüzünü güldürecek bu açıklama yapıldığı sırada sayfamızda da göreceğiniz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Barener'in, Alman tur operatörlerinin Türkiye'ye yönelik erken rezervasyonlarında yüzde 14 ila yüzde 40 arasında artış olduğunu bildiren açıklaması geldi.

Sektör adına mutluluk verici haberler bunlar..

Ne denir? En kötü haberimiz böyle olsun..

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...