İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

HEY GİDİ ADALET PARTİSİ HEY

YAYINLAMA:

Bizim çocukluğumuz ve gençliğimiz Adalet Partisi ile geçmişti. Özellikle Süleyman Demirel dönemi. Kendine has üslubu, seveni ve sevmeyenleriyle. Bugün benzer bir örnek bulamıyorum. Çünkü zaman farklı bir zaman. Farklı gerçeklikler var. Türkiye ise zaten çok farklı bir yerde. O yılların yüzde 60’ı köylerde yaşayan Türkiye’si ile bugünün neredeyse yüzde 80’i aşmış kentli nüfusu olan Türkiye aynı değil.

İstekleri, ihtiyaçları farklı. Duyguları, düşünceleri de. Artık başka şeylere ilgi duyuyor. İnsanlar değiştikçe siyaset de değişiyor haliyle.

Ve hayat boyu değişmeyen tek şey değişim. Orijinal Adalet Partisi 60’lı, 70’li yılların gerçekliğiydi. Yenildi. 1980 darbesinden sonra adı değişti. Küçüldü ve yok oldu… Veya biz öyle zannettik. Yok olduğu düşünülürken birden adını okuyunca şaşırdım.

Benim eksikliğim. Meğer devam ediyormuş. Farklı bir logo ve Genel Başkan ile. Adalet Partisi’nin o eski beyaz at logosunun yerine açık bir kitap gelmiş. Arkasında ise bir güneş. Genel Başkanı ise Prof. Dr. Vecdet Öz.

Bakmayın siz toplanan yüzbinlerce imzanın sıralandığı haberlerin en altında çok az rakamlarla yer aldığına. Önemli olan adını duyurmaktı. Ve bu başarı ile yerine geldi. Her imza haberinde mutlaka yer alıyor olmak bunca zaman varlığı bile unutulmuş bir parti için bulunmaz bir nimet.

O yüzden belki hiçbir zaman 100 bin imzanın yanına yaklaşamayacak olsa bile yeni formatlı Adalet Partisi ve Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz kendileri açısından en doğrusunu yapmış görünüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...