İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

DÜNYADA BİR İLK

YAYINLAMA:

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bu kadim şehri anlatırken heyecanına ortak olmuştum. Başkan Yanılmaz’ın kendi elleriyle ikram ettiği Elazığ’ın dünyaya nam salan dibek kahvesini yudumlarken Elazığ için çalışmalarını yeni projelerini konuşmuştuk. İşte o projelerden biri ELBÜS’ler Elazığ’da hayata geçirildi.

TÜRKİYE'de üretilen ve ilk kez serisinde 18 metre uzunluğunda, körüklü, bataryalı, elektrikli ve sıfır emisyonlu otobüsler ELBÜS’ler, Elazığ'da hizmete girdi. Çevre dostu olarak bilinen otobüsler, belediye tarafından satın alınarak Elazığ'ın ulaşımda yeni bir dönem başlattı. Sadece Elazığ ve Türkiye'de değil dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda elektrikli, körüklü, sıfır emisyonlu, tamamen yerli ve milli olan bizim mühendislerimizin dizayn ettiği ve mühendislerimizin imalatını yaptığı elektrikli otobüsler Elazığ'da ilk etapta 6 otobüs kullanılacak. Altı adet otobüs her biri 150 kişiyi taşıyabilecek kapasiteden ve 150 kişiyi taşırken kilometrede 10 kuruş harcayarak geri dönüşlerinde kendi kendini şarj edebilen ve bir şarjla 400 kilometre yol yapabilen ender imalatı yapılmış olan özel bir otobüs ve şanzımanı olmayan yüzde yüz elektrikli. Avrupa yada dünyanın başka bir şehrinde yapılmış olsa çok konuşulacak bir proje olan ELBÜS’ler kadim şehrimiz Elazığ’a hayırlı olsun.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, halkın nefes alacağı Elazığ Keban barajının etrafında yapılan Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanının ardından, şehrin sosyal yaşamına büyük katkı sağlaması beklenen Cip Barajı Mesire Alanı projesinin açılışını 29 Temmuz’da yapacaklarının müjdesini verdi.

KIRSAL KALKINMAYA LOKOMOTİF GÖREV

Çok uzun süre büyük bir şirkette çalıştıktan sonra kendi memleketine Pertek Süt Ürünleri şirketinde çalışmaya başlayan Alper Yıldırım vizyonu ile markasını öne çıkarmaya başlamış. Kırsal kalkınmada yöre için bir lokomotif görevi üstlenen işletmede, bölgede istihdam sağlamaya bir yandan da civar köylerdeki üreticileri destekleyerek ürünleri için yeni bir pazar sağlamakta ve bölgede hayvancılığın hak ettiği öneme kavuşmasına önderlik etmeye çalışıyorlar.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...