Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat 147 yıllık yalıda hem restoran hem otel açtı

147 yıllık yalıda hem restoran hem otel açtı

Rumeli Kavağı’nda yer alan 147 yıllık tarihi yalı, Danış Ulaç tarafından restore edilerek gastronomi ve konaklama alanında yeni bir yaşam kazandı. Danış Etnik Restoran & Butik Otel, tarih ile modernizmi aynı çatı altında buluşturuyor.

Mezopotamya ve Anadolu Mutfağı Modern Yoruma Kavuştu

İstanbul Rumeli Kavağı’nda yer alan 147 yıllık tarihi yalı, Danış Ulaç’ın girişimiyle hem gastronomi hem konaklama alanında yeniden hayat buldu. Danış Etnik Restoran & Butik Otel adıyla kapılarını açan yapı, mimarisiyle geçmişin zarafetini korurken, sunduğu hizmetle bugünün beklentilerine yanıt veriyor.

Geçmişle Bugünün Uyumlu Buluşması

Yalının restoran bölümünde, Mezopotamya ve Anadolu mutfakları modern dokunuşlarla yeniden yorumlanıyor. Mutfağın başında ise Danış Ulaç’ın oğlu, genç şef Berat Ulaç bulunuyor. Berat Ulaç, geleneksel tarifleri çağdaş tekniklerle harmanlayarak menüye özgün bir kimlik kazandırıyor.

Tarihi atmosfer, özenli mimari dokunuşlar ve yerel tatların modern sunumlarla bir araya geldiği Danış Etnik Restoran & Butik Otel, İstanbul’un kültürel ve gastronomik mirasına yeni bir soluk getiriyor.