30. Uluslararası Dede Korkut Bilim, Kültür ve Spor Şöleni, yarın Bayburt'ta başlıyor. 6 gün sürecek olan şölen, bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında çeşitli etkinlikler sunuyor.
Etkinlikler, yarın saat 11.00'de Masat köyündeki Dede Korkut Türbesi'nin ziyaretiyle başlayacak. Ardından, aynı gün saat 19.00'da Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek açılış programıyla resmen başlayacak.
Şölen çerçevesinde, 7-10 Temmuz tarihlerinde Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda 'Avrasya Kültür Coğrafyasında Dede Korkut: Ortak Bellek ve Ortak Gelecek Sempozyumu' düzenlenecek. Bu sempozyum, Dede Korkut'un kültürel mirasını tartışmak için önemli bir platform oluşturacak.
Ayrıca, 9-11 Temmuz tarihleri arasında Baberti Külliyesi'nde 'Bayburt Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Bu çalıştayda, sürdürülebilir kalkınma konusunda önemli konular ele alınacak.
Kültürel etkinlikler kapsamında, 8-10 Temmuz tarihlerinde uluslararası halk dansları ve halk müziği toplulukları, kentin çeşitli noktalarında gösteriler sunacak. Gösteri yerleri ve saatleri ilerleyen günlerde açıklanacak.
Şölenin spor programında ise, 9-10 Temmuz tarihleri arasında Baberti Külliyesi Busenaz Sürmeneli Spor Salonu ile Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu'nda çeşitli spor müsabakaları ve etkinlikler düzenlenecek.
Edebi etkinlikler arasında yer alan Dede Korkut Şiir Yarışması’nın ödül töreni ise 10 Temmuz saat 20.00’de Bayburt Belediyesi Çoruh Kültür Merkezi’nde yapılacak. Törende, dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilecek.
Türk dünyasının bilge atası ve ortak kültürel mirası Dede Korkut'u anmak, kültürel bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenen 30. Uluslararası Dede Korkut Bilim, Kültür ve Spor Şöleni, 12 Temmuz’da Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşecek kapanış töreniyle sona erecek.

30. ULUSLARARASI DEDE KORKUT ŞÖLENİ YARIN BAŞLIYOR
