Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, 19 Mayıs ruhunun Türkiye’nin yarınlarına ışık tuttuğunu belirterek, gençlere duyduğu güveni dile getirdi.
Kurtuluş mücadelesinin fitilinin ateşlendiği 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık yolculuğundaki en kritik dönemeçlerden biri olduğunu belirten Hasan Altun, bu anlamlı günün yıl dönümünü büyük bir gururla karşıladıklarını ifade etti. Altun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı bu şanlı direnişin, sadece bir kurtuluşun değil, aynı zamanda modern bir devletin inşasının başlangıcı olduğunu vurguladı.
Gençlere duyulan sarsılmaz güven
Mesajında genç nesillere özel bir parantez açan Altun, Atatürk’ün bu günü gençlere armağan etmesinin, geleceğin mimarı olan evlatlarımıza verilen değerin en somut kanıtı olduğunu belirtti. Altun, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
Milletimizin en büyük sermayesi olan gençlerimiz, bugün olduğu gibi yarın da ülkemizin her alandaki kalkınmasında başrolü üstlenecektir. Siyasetten bilime, sanattan ekonomiye kadar her kulvarda gençlerimizin göstereceği azim ve başarı, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak yegane güçtür.
Üretim ve kalkınma hedefi
Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı olarak, gençlerin vizyonuna olan inancını yineleyen Altun, 19 Mayıs’ın sadece tarihi bir gün değil, aynı zamanda Türkiye’nin gelişimi için bir motivasyon kaynağı olduğunu sözlerine ekledi. Altun, gençlerin enerjisiyle ülkenin uluslararası arenada çok daha güçlü bir konuma geleceğine olan inancını yineleyerek tüm gençlerin bayramını kutladı.