Beykoz Mısır Festivali coşku dolu anlar sundu
Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Beykoz Mısır Festivali, bu yıl Geleneksel Sünnet Şöleni ile bir arada gerçekleştirildi. Küçüksu Çayırı’nda düzenlenen etkinlikte, binlerce Beykozlu bir araya gelerek mutluluğu paylaştı. Festivalde çocuk etkinlikleri ve geleneksel mısır ikramları, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Sünnet şöleni ve dualar
127 çocuğun yararlandığı geleneksel sünnet şöleninde aileler, Hz. Yuşa Camii ve Türbesi’ni ziyaret ederek dualar etti. Manevi atmosferin damgasını vurduğu bu ziyaretlerin ardından çocuklar ve aileleri festival alanına geçti.
Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, sünnet şölenine katılan çocuklara tablet hediye ederek mutluluklarına ortak oldu. Küçüksu Çayırı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, ailelerin bir araya gelmesine olanak tanıdı.
Geleneksel mısır kazanları kaynadı
Beykoz’un geleneklerinden biri olan mısır kazanları, festivalde yeniden kaynadı. 20 bin süt mısırının pişirildiği etkinlikte, başkan vekili Gürzel, mısırları kendisi pişirerek katılımcılara ikram etti. Festival boyunca mısır çorbası ve mısır ekmeği de katılımcılara sunularak Beykoz’un bereketi ve paylaşma kültürü yaşatıldı.
Beykoz Belediye Başkan Vekili Gürzel, festival alanında yaptığı konuşmada, Beykoz’un geçmişten gelen geleneklerini yaşatmaya devam ettiklerini vurguladı. Ayrıca, toplu sünnet şöleninin çocuklar ve aileleri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.
Sefo konseri ile coşku zirveye ulaştı
Festivalin akşam saatlerinde sahne alan Sefo, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Sefo'nun "Yerinde Dur" şarkısını seslendirdiği sırada, Beykozlu sanatçı Demet Akalın da sahneye çıkarak ona eşlik etti. İki sanatçının birlikte yarattığı müzik şöleni, festival alanını dolduran kalabalık tarafından büyük alkış aldı.
Festivalde Beykoz Belediye Başkan Vekili Gürzel de Sefo ile birlikte sahneye çıkarak katılımcılara seslendi. Gürzel, festivalin amacının birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çekti. Festival, renkli görüntüler ve büyük bir coşkuyla sona erdi.

Beykoz Mısır Festivali'nde Sefo rüzgarı esti