Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Bursa'nın kayıp türküleri 15 Temmuz destanı ile anıldı

Bursa'nın kayıp türküleri 15 Temmuz destanı ile anıldı

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Bursa'nın unutulmuş türküleri ile 15 Temmuz Kahramanlık Destanı'nı müzikle buluşturdu.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Bursa’nın unutulmaya yüz tutmuş türküleri ile 15 Temmuz Kahramanlık Destanı’nı müzikle buluşturan "Anadolu’nun Kayıp Ezgilerinden Kahramanlık Destanı’na" başlıklı program düzenledi. Bu etkinlik, geçmişten geleceğe uzanan ezgilerle Anadolu’nun kültürel mirasına bir kez daha dikkat çekti.

Program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk bölümünde Bursa’nın unutulmuş türküleri seslendirilirken, ikinci bölümde ise 15 Temmuz Kahramanlık Destanı konulu eserler sahnelendi. Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Yarışmaları’ndaki Kısa Film Kategorisi’nde Türkiye ikinciliği elde eden "Ya gerçek olsaydı" isimli kısa film de gösterildi. Film, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin genç sanatçıları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Milli Takım Marşı Yarışması’nda şampiyon oldukları 'Bizim Çocuklar' marşını da etkinlikte seslendirdi. Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Remzi Ayaz, bu yıl başarılarla dolu ve verimli bir dönem geçirdiklerini dile getirdi. Ayaz, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ’Anadolu’nun özü Güzel Sanatlar Liseleri’nin sözü’ çalışması çerçevesinde öğretmen ve öğrencilerimiz Bursa’nın unutulmaya yüz tutmuş beş nadide türküsünü derleyerek Türk müzik dünyasına kazandırdılar." dedi.

Ayaz, bu yıl düzenlenen etkinliklerle Almanya’daki Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrası Festivali’ne davet edildiklerini, Kıbrıs’ta da bir konserde yer aldıklarını belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Temmuz Korolar Yarışması’nda okullarının Türkiye birincisi olduğunu ve kısa film kategorisinde de Türkiye ikincisi olduklarını aktardı. ”Anadolu’nun Özü Güzel Sanatların Sözü” çalışmasındaki derlemelerin resimlerinin Ankara’da sergileneceğini ifade etti.

Bu yılın etkinlikleri kapsamında Karagöz Kukla Tasarım Sergisi’nin gerçekleştirildiğini, Milli Takım oyuncularının portre resimlerinin yapıldığını ve Türkiye-Çin ilişkileri resim yarışmasında derece alan öğrencinin ödüllendirildiğini belirtti. Ayrıca, okulun yıl sonu resim sergisi ve geleneksel sanatlar sergisinin açıldığını, tiyatro bölümü öğrencilerinin Ulusal Tiyatro Festivalleri’ne katıldığını kaydetti.

Remzi Ayaz, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli etkinlik haftasına dolu dolu hazırlandık. Bursa’nın fethinin 700. yıl kutlamaları kapsamında bugün düzenlediğimiz bu programla da Kültür Bakanlığımızın etkinliklerine katkı sağlamak istedik. Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Şahin, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şahin, İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil ve diğer protokol mensupları da katıldı.

ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, BURSA'NIN UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ TÜRKÜLERİ İLE 15...

ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, BURSA'NIN UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ TÜRKÜLERİ İLE 15 TEMMUZ KAHRAMANLIK DESTANI'NI MÜZİKLE BULUŞTURAN "ANADOLU'NUN KAYIP EZGİLERİNDEN KAHRAMANLIK DESTANI'NA" BAŞLIKLI PROGRAMDA GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN EZGİLERLE ANADOLU'NUN KÜLTÜREL MİRASIYAD EDİLDİ.

ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, BURSA'NIN UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ TÜRKÜLERİ İLE 15...