Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 10’uncusu Çanakkale’de tüm canlılığıyla sürüyor. Uluslararası marka değerine katkı sunmayı amaçlayan festival, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu sanatla harmanlayarak geniş bir yelpazede etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlıyor.
Sanat cezaevine taşındı
Festival kapsamında sadece kent merkezinde değil, farklı mekanlarda da sanat etkinlikleri düzenleniyor. Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlüler, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçılarının konseriyle moral buldu.
Tiyatrodan sualtı yarışmasına
İzmir Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kaçaklar” oyunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde yoğun ilgiyle izlendi.
Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda ise Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Derin Sualtı Fotoğraf Yarışması”, dünyanın farklı ülkelerinden gelen fotoğrafçıları bir araya getirdi.
Üniversitenin İletişim Fakültesi Stüdyosu’nda “Belgesel Sinemacılar Birliği Anadolu Belgesel Atölyeleri” gerçekleşti. Keçe atölyesinde ise katılımcılar el emeğiyle üretim yapmanın keyfini yaşadı.
Festivalin en renkli alanlarından biri de Anadolu Hamidiye Tabyası’nda kurulan “Çocuk Köyü” oldu. Tiyatro, illüzyon gösterileri, ebru atölyeleri ve geleneksel Karagöz-Hacivat etkinlikleriyle minikler hem eğlendi hem öğrendi.
Çanakkale’nin yeni yıldızı seçilecek
“Sen de Çal” ve “Sen de Söyle” projeleriyle genç yeteneklere sahne imkanı sunan festival, Esas 17 Burda AVM’de yoğun ilgi gördü. Şarkılarını seslendiren müzik tutkunları arasından seçilecek finalistler, cumartesi günü Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek büyük finalde yarışacak.
Çanakkale Kordon, Saat Kulesi ve Yeni Kordon’da kurulan sokak sahneleri, genç müzisyenlere performanslarını sergileme fırsatı verdi. Festival kapsamında ayrıca Suzan Kardeş ve Serkan Çağrı konserleriyle müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatıldı.