Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ramazan Coşkusu Devam Ediyor! Beştepe’de Unutulmaz Bir Gece Yaşandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ramazan Coşkusu Devam Ediyor! Beştepe’de Unutulmaz Bir Gece Yaşandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini en güzel şekilde yansıtmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT’nin katkılarıyla düzenlenen "Külliye'de Ramazan" etkinlikleri, her akşam binlerce vatandaşı bir araya getirerek gönüllere hitap ediyor. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, sanatçılar Ender Doğan, Fatih Koca ve Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

MUHABİR: Ahmet Muhammer Güngör

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Külliye'de Ramazan" etkinlikleri, binlerce vatandaşı bir araya getirerek manevi atmosferi doruğa çıkarıyor. İlahiler, şiirler ve geleneksel gösterilerle dolu gece, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken, millet ve devlet buluşmasının en güzel örneklerinden biri olarak hafızalara kazınıyor.

Gecede, Ender Doğan ve Fatih Koca duygu dolu ilahiler seslendirerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı ise Peygamber Efendimiz'in hayatını ve İslam tarihini anlatan şiirleriyle salondaki herkese derin bir manevi huzur sundu. Beştepe'de yankılanan ilahiler ve şiirler, Ramazan ayının ruhunu en güzel şekilde yansıtmayı başardı.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi Müdürü Orhan Karakurt, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti ve şu ifadeleri kullandı:

"Sizlere bir özrümüz, bir de teşekkürümüz var. Özrümüz, 'Külliye'de Ramazan'ı bu zamana kadar yapmadığımız için. Teşekkürümüz ise bu muhteşem görüntüye ve millet-devlet buluşmasını tüm Türkiye'ye gösterdiğimiz için."

Geleneksel Değerler Vurgulandı

Orhan Karakurt konuşmasında, popüler kültürün çocuklar ve gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, yerli ve milli değerlerin yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı. Karakurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Noel Baba’yı değil, Nasrettin Hoca’yı, Yunus Emre’yi, Hacivat ile Karagöz’ü, Mevlana Celaleddin Rumi’yi, Molla Gürani’yi bilsinler. En önemlisi de gönüllerinde Hazreti Muhammed’i bilsinler. Onun için hiçbir şeyde geç kalmış değiliz. Siz sahip çıktıkça biz en güzelini yapacağız."

Çocuklara Özel Müzikaller Büyük İlgi Gördü

Etkinlikler kapsamında, Beştepe Millet Sergi Salonu’nda çocuklara özel gösterimler de gerçekleştirildi. "Elif ve Arkadaşları" ile "Rafadan Tayfa" müzikalleri, minik izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Salonu dolduran çocuklar, yerli çizgi karakterlerle buluşmanın mutluluğunu yaşarken, eğlenceli anlar geçirdi.

Bu etkinlikler, Türkiye’nin kültürel mirasını yeni nesillere aktarma noktasında önemli bir görev üstleniyor. "Külliye'de Ramazan" programları Ramazan ayı boyunca devam edecek ve her yaştan vatandaşın manevi dünyasına dokunmaya devam edecek.