Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleşen bölge finallerinde sahne alan yerel ekipler, sergiledikleri performansla rakiplerini geride bırakarak Türkiye finallerine adlarını yazdırdı.
Erzurum Spor Salonu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2026 faaliyet programı kapsamında düzenlenen Bölge Birinciliği finallerine sahne oldu. Ardahan, Kars, Erzincan ve Iğdır’dan gelen ekiplerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde kıyasıya bir rekabet yaşandı.
Erzurum Gençlik Spor Kulübü’nden büyük başarı
Gençler düzenlemesiz dalda sahne alan Erzurum Gençlik Spor Kulübü, bar eğitimcisi Oktay Toktaş’ın yönetiminde sergilediği performansla şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Kulüp, bu birincilikle Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Aynı zamanda minikler kategorisinde Zülal Bayraktar yönetimindeki kız ekibi de üçüncülük kürsüsüne çıkarak kulübe çifte mutluluk yaşattı.
EKTUD’dan sahada çifte zafer
Şampiyonaya damga vuran bir diğer ekip ise Erzurum Kültür Turizm Derneği (EKTUD) oldu. Başkan Gökhan Kılınboz’un yönetiminde piste çıkan EKTUD sporcuları, hem yıldızlar hem de büyükler kategorisinde düzenlemesiz dalda birinciliği kimseye kaptırmadı. Dadaşlar diyarını başarıyla temsil eden ekip, kazandığı çifte şampiyonlukla bölgedeki iddiasını bir kez daha kanıtladı.
Yöneticilerden tam destek
Dereceye giren ekiplere ödülleri, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yetkilileri ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Başarıların ardından bir açıklama yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, yerel kültürün yaşatılmasında emeği geçen tüm antrenör ve sporculara teşekkür etti. Çakmur, Türkiye finallerine katılacak olan Erzurum Gençlik Spor Kulübü ve EKTUD temsilcilerine başarı dileklerini iletti. Yarışma boyunca ekipleri yalnız bırakmayan kulüp yöneticileri ve federasyon temsilcileri de bu coşkulu ana ortak oldu.