Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Dedublüman'ın yaz turnesi Milyonfest Sinop'tan sonra Tunus'a uzanıyor

Dedublüman'ın yaz turnesi Milyonfest Sinop'tan sonra Tunus'a uzanıyor

Akliman Sahili'nde konser veren Dedublüman, yaz turnesi kapsamında Sinop'un ardından Uluslararası Hammamet Festivali için Tunus'a gidiyor.

Yaz dönemi boyunca gençlerle festival sahnelerinde bir araya gelen alternatif rock grubu Dedublüman, yaz turnesinin Sinop durağında müzikseverlerle buluştu. Milyonfest Sinop'un açılış gününde sahne alan grup, Karadeniz kıyısındaki Akliman Sahili'nde binlerce kişiye performans sergiledi.

Milyonfest Sinop'ta sevilen şarkılar seslendirildi

Konser boyunca “Belki”, “Sakladığın Bir Şeyler Var”, “Sen Bilmezsin” ve “Gamzedeyim Deva Bulmam” gibi sevilen parçalarını söyleyen gruba, alanı dolduran gençler hep bir ağızdan eşlik etti.

Açık hava festivalleri ve kültür turları, Türkiye genelinde özellikle yaz aylarında gençlik turizmini ve yerel ekonomiyi canlandıran ana unsurlar arasında yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, her yıl düzenlenen yüzlerce festival ve konser organizasyonu, gerçekleştiği kentlerde konaklama ve hizmet sektörüne önemli ölçüde hareketlilik getiriyor.

Sinop'tan sonraki durak Tunus

Türkiye genelinde yoğun bir konser takvimi yürüten Dedublüman, Sinop performansının ardından yurt dışı turnesine hazırlanıyor. Grup, 7 Ağustos’ta Kuzey Afrika ülkelerinden Tunus’ta gerçekleştirilecek 60. Uluslararası Hammamet Festivali’nde sahne alacak. Yurt dışı programının tamamlanmasının ardından Türkiye'ye dönecek olan grup, 13 Ağustos’ta İstanbul Festivali kapsamında Duman grubu ile aynı gece müzikseverlerin karşısına çıkacak.