Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Evrensekiz'de Malazgirt Zaferi coşkuyla kutlandı

Evrensekiz'de Malazgirt Zaferi coşkuyla kutlandı

Burak Tunçkol, kendi kurduğu otağda, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümünü fetih sancağı açarak ve kağan kostümüyle kutladı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz Beldesi’nde yaşayan fotoğraf sanatçısı Burak Tunçkol, kendi bahçesinde oluşturduğu otağda, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümünü unutulmaz bir şekilde kutladı. Tunçkol, etkinlikte Türk kağanı kostümü giydi ve fetih sancağı açarak tarihi bir anı yaşattı.

Malazgirt Meydan Muharebesi'nin Anlamı

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan komutasındaki Türk ordusunun, Bizans İmparatoru Romen Diyojen yönetimindeki Bizans ordusunu yendiği ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığı önemli bir tarihsel olaydır. Tunçkol, Malazgirt Zaferi'nin bu önemli tarihini kendi yaptığı otağda kutlarken, savaş taktiklerini de anlattı. "Bugün 26 Ağustos, 955 yıl önce Alparslan, 200 bin kişilik haçlı ordusunu 30 bin askeriyle yendi," şeklinde konuştu.

Vatanseverlik Mesajı

Tunçkol, Türkiye’nin mevcut durumuna dikkat çekerek, ülkenin savaşa girmesi durumunda tüm milletin bir araya geleceğini vurguladı. "Bu kostümü giyerek tabi ki Sultan Alpaslan olunmuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin her yanı şu anda zor bir dönemden geçiyor fakat korkmuyoruz," dedi. Türk düşmanlarına karşı kararlılık mesajı veren Tunçkol, Malazgirt Zaferi’nin, Türklerin bu topraklardaki varlığının sembolü olduğunu belirterek, "Cenab-ı Allah Türkiye Cumhuriyeti’ni, askerimizi, polisimizi ve güvenlik güçlerimizi korusun. Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü kutlu olsun" ifadesini kullandı.

KIRKLARELİ’NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNE BAĞLI EVRENSEKİZ KASABASI’NDA YAŞAYAN FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK...

KIRKLARELİ’NİN LÜLEBURGAZ İLÇESİNE BAĞLI EVRENSEKİZ KASABASI’NDA YAŞAYAN FOTOĞRAF SANATÇISI BURAK TUNÇKOL, EVİNİN BAHÇESİNDE KENDİ EMEĞİYLE KURDUĞU OTAĞDA, TÜRK KAĞANI KOSTÜMÜ GİYEREK VE FETİH SANCAĞI AÇARAK MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 955. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.