Gaziantep, 6 Şubat depremleri sonrası tarihi bir anı yaşadı. Kentin en eski camisi olarak bilinen Ömeriye Camii, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.
Restorasyon süreci
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon süreci, Ömeriye Camii'nin mimari yapısının korunması ve aslına uygun bir şekilde yenilenmesini sağladı. Bu önemli çalışmanın yalnızca fiziği değil, şehrin kültürel mirası üzerinde de büyük bir katkı sağlaması bekleniyor.
Açılış programı
Açılış programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz gibi önemli isimler törene katıldılar. Programa katılan birçok protokol üyesi, caminin tarihinin ve öneminin altını çizen konuşmalar yaptı.
Açılışın ardından, misafirlere çeşitli ikramlarda bulunarak bu önemli gün kutlandı. Depremin etkilerini unutmak adına, bu tür toplumsal ve kültürel etkinliklerin artırılması hedefleniyor.

Depremde hasar alan tarihi Ömeriye Cami yeniden ibadete açıldı