Giresun'da fındık hasadı öncesinde her yıl geleneksel olarak Görele ve Tirebolu köyleri tarafından düzenlenen Çömlekçi Deresi Fındık Festivali, üreticileri ve gurbetçileri buluşturdu. Görele ve Tirebolu köylerinin bulunduğu Çömlekçi Vadisi’ndeki Değirmen Bükü mevkisinde gerçekleştirilen festivale, yöre halkı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri katılım gösterdi.
Sembolik fındık hasadıyla başlayan festival, horan, yoğurt yeme ve geleneksel oyunlardan oluşan yarışmalarla devam etti. Yarışmalarda dereceye giren katılımcılara alışveriş çekleri hediye edildi. Ayrıca festivalde, "Fındık Ağası" seçilen Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’e, ağalık simgesi olan fındık halkası takdim edildi.
Festival Düzenleme Komitesi adına konuşan Timur Tahmaz, festivalin bölge halkı arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, "Bu yıl Çömlekçi Deresi Fındık Festivali’nin 14’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Festivalimiz sayesinde hasat öncesinde memleketlerine gelen gurbetçiler bir araya gelerek hasret gideriyor. Uzun zamandır görüşemeyen hemşehrilerimiz, geleneksel oyunlarımız ve çeşitli etkinlikler eşliğinde keyifli vakit geçiriyor. Bu buluşmalar, kültürümüzün yaşatılmasına da katkı sağlıyor" dedi.
Festival, yöre sanatçılarının seslendirdiği türküler eşliğinde vatandaşların horan oynamasıyla da renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar, gün boyunca hem eğlenmenin hem de hasat öncesinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

GİRESUN'DA FINDIK HASADI ÖNCESİNDE HER YIL GELENEKSEL OLARAK GÖRELE VE TİREBOLU KÖYLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ÇÖMLEKÇİ DERESİ FINDIK FESTİVALİ, ÜRETİCİLERİ VE GURBETÇİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ.
