Hatay’da deprem sonrası inşa edilen 131’inci cami olan ‘Sarayburnu Meryem Bağbaşı Camii’, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla ibadete açıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da büyük bir yıkım yaşanmış ve yüzlerce bina zarar görmüştü. Depremler sonrası bölgenin yeniden inşa ve ihya süreci için çalışmalara başlanmıştı. Hatay Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde depremde kullanılmaz hale gelen camilerin yerlerine yenilerinin inşası için harekete geçilmiş ve kısa sürede çalışmalara başlanmıştı.
Hatay’da asrın felaketi sonrası inşa edilen 131’inci cami olan Sarayburnu Meryem Bağbaşı Camii, Belen ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde vatandaşların katılımıyla ibadete açıldı. İlgili süreçte ayrıca 50 Kur’an kursu, 13 Diyanet Gençlik Merkezi hizmete alınırken, 40 caminin de imar ve inşa çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Vali Mustafa Masatlı, açılışta yaptığı konuşmada, "Depremden itibaren bugüne kadar 131’inci camimizi açmış olduk ve 40 camimiz daha inşaatı devam ediyor" diyerek, 6 Şubat itibariyle başlatılan inşa çalışmalarını hatırlattı.
Masatlı, konuşmasında, "6 Şubat asrın felaketi sonrasında bugün 131’inci camimizin hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Camiler, insanların gönül kapılarının açıldığı ve kardeşlik duygularının buluştuğu yerlerdir. Şu anda inşaatı devam eden 40 camimiz var. ‘Sarayburnu Meryem Bağbaşı Camii’mizin başta Belen’imiz olmak üzere Hatay’ımıza, ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından inşa edilen 131. cami dualarla ibadete açıldı