Denizli’nin Honaz ilçesinde düzenlenen 23 Nisan kutlamaları, bayram coşkusunu ve derin bir vefa duygusunu aynı anda yaşattı. İlçe meydanında bir araya gelen minikler bayramın tadını çıkarırken, saldırılarda hayatını kaybeden akranları için gökyüzüne bırakılan balonlar törene damgasını vurdu.
Denizli’nin Honaz ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin hazırladığı geniş kapsamlı etkinliklerle kutlandı. Gün boyu süren aktivitelerle gönüllerince eğlenen çocuklar, bayramın ruhunu doyasıya yaşadı. Ancak bu yılki kutlamalar, sadece eğlence odaklı değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma ve anma platformuna dönüştü.
Hüzün ve gurur bir arada yaşandı
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in de katılım sağladığı programın en dikkat çekici anları, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarında yaşamını yitiren çocukların anıldığı dakikalardı. Kaybedilen evlatların anısına gökyüzüne bırakılan yüzlerce balon, meydandaki kalabalığa duygusal anlar yaşattı. Vatandaşlar ve minik katılımcılar, gökyüzüne süzülen balonları izlerken hem bayram sevincini hem de yaşanan acıların burukluğunu paylaştı.
Geleceğin teminatı çocuklar için birlik mesajı
Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Yüksel Kepenek, çocukların güvenliğinin ve mutluluğunun her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı. Kepenek, yaşanan acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:
İlçe Kaymakamı Vahit Yılmaz ve protokol üyeleriyle birlikte, geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın heyecanına ortak olduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu kıymetli günde, onların yüzündeki gülümseme bizim için en büyük kazançtır. Evlatlarımızın hayallerinin büyüdüğü, güvenle yaşadığı bir gelecek inşa etmek en büyük sorumluluğumuzdur.
Honaz’da gerçekleştirilen bu özel gün, çocukların bayram sevincini yaşarken aynı zamanda toplumsal hafızayı diri tutan anlamlı bir tören olarak kayıtlara geçti.