95’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı, "Fuar Şehrin Kalbinde" sloganıyla Kültürpark’ta, 13 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören fuar, konserlerden kültürel etkinliklere, eğlenceli buluşmalardan birçok yaş grubuna hitap eden aktiviteler sunmaya devam ediyor.
Çim konserleri ile coşku dorukta:
Fuarın geleneksel etkinliklerinden biri olan Çim Konserleri Emir Can İğrek ile başladı. Konser, Migros sponsorluğunda düzenlendi ve İğrek, İzmirli hayranlarına sevilen şarkılarını performansıyla coşkuyla sundu. Çim Konserleri, 6-12 Eylül tarihleri arasında Levent Yüksel, Yıldız Tilbe, Mert Demir, Model, Gülşen, Teoman ve Semicenk gibi ünlü sanatçıları da sahneye çıkaracak.
Kültürel zenginlik sergilere yansıdı:
Bu yılki fuarın kültürel programı, Nâzım Hikmet sergisi ile dikkat çekiyor. "ROMANTİKA / Bir Ömrün Seyrüseferi" sergisi, 15 Ocak 2027 tarihine kadar izlenebilecek ve Belediyesi'nin katkılarıyla düzenleniyor. Ayrıca, Kültürpark 90 Yaşında sergisi de yine İzmirli ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, etkinliklerin kaçırılmaması için birçok sergi düzenliyor. Kültürpark’ın çeşitli noktalarında yer alan Gıda Alanı ve Gençlik Alanı, ziyaretçilere farklı tatlar ve modern eğlenceler sunuyor. Gençlik Alanı’nda interaktif oyunlar, Smoothie Bike ve Run Challenge gibi etkinlikler gençlerin ilgisini çekiyor.
Fuarda çocuklar için de özel alanlar oluşturulmuş durumdadır. Maskotlu etkinlikler, dans gösterileri ve çeşitli oyun alanları ile çocuklar eğlenceli vakit geçirecekleri bir atmosferde buluşturulmuştur.
Fuara adım atan ziyaretçileri Lozan Kapısı’ndan itibaren ilginç gösteriler karşılıyor. Özellikle İZELTAŞ ve Red Bull etkinlik alanları, deneyimleyerek öğrenme imkanı sunan çeşitli atölyeleri ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.
İzmir Enternasyonal Fuarı, 13 Eylül Pazar gününe kadar her gün 16.00-23.00 saatleri arasında açık olacak. Ziyaretçilerin keyifli zaman geçireceği etkinlikler ve sanatsal deneyimler, İzmir'in kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

BU YIL 95'İNCİSİ DÜZENLENEN İZMİR ENTERNASYONAL FUARI, "FUAR ŞEHRİN KALBİNDE" SLOGANIYLA KÜLTÜRPARK’TA KAPILARINI AÇTI.