Tiyatro Keyfi ile Berdaq Teatr El Sıkıştı
Temmuz ayında İstanbul’da gerçekleşen önemli bir buluşmayla, Tiyatro Keyfi ile Karakalpakstan’ın Nukus kentindeki Berdaq Ulusal Akademik Tiyatrosu arasında kültürel bir işbirliği adımı atıldı. Berdaq Teatr Genel Müdürü Paraxhat Mamutov ile Tiyatro Keyfi Sanat Yönetmeni Kemal Başar, projenin koordinatörü Aybek Kopadze Veysaloglu'nun öncülüğünde bir iş birliği protokolü imzalayarak Lorca’nın dünyaca ünlü eserinin hazırlıklarını başlattı.
Bale ve Tiyatro Aynı Sahnede
Kemal Başar’ın hem yönetmenliğini hem de dramaturjisini üstlendiği “Kanlı Düğün”, sadece deneyimli tiyatro oyuncularını değil, aynı zamanda bale sanatçılarını da sahneye taşıyacak. Oyunun orijinal müzikleri ise uluslararası alanda tanınan flamenko gitarcısı Burak Altuni’ye ait.
Prömiyer Nukus’ta, Gala Taşkent’te
Oyun, 8 Eylül’de Nukus’ta ilk kez seyirciyle buluşacak. Ardından 15 Eylül’de başkent Taşkent’te gerçekleşecek gala gösterimiyle turnesine başlayacak. Gala gecesine Özbekistan Kültür Bakanlığı, Türk dünyasından tiyatro temsilcileri ve Türkiye’den özel davetliler katılacak.
Başar’ın Orta Asya’daki Sanatsal Yolculuğu Devam Ediyor
Geçtiğimiz yıl da Özbekistan’da dikkat çeken bir projeye imza atan Kemal Başar, Buhara Ulusal Dram ve Müzikal Tiyatrosu’nda Tuncer Cücenoğlu’nun “Helikopter” adlı eserini sahnelemişti. Oyun, Taşkent Büyükelçiliği’nin desteğiyle TRT Avaz tarafından canlı yayınlanmış, Anadolu Ajansı ise prömiyeri yerinde takip ederek uluslararası medya aracılığıyla duyurmuştu.
Kırgızistan Festivali’nde Jüri Koltuğunda
Başar, tiyatro yolculuğuna sadece sahne arkasında değil, değerlendirme masasında da devam edecek. 20-25 Ekim tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek Türk Cumhuriyetleri Tiyatro Festivali'nde jüri üyeliği yapacak olan yönetmen, bölgesel kültürel diyaloğun güçlenmesine katkı sunmayı sürdürecek.