Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Doğal Limit' adlı belgesel film, 33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda finalist oldu.
Belgesel, sosyal medyanın oluşturduğu kusursuz beden algısı ve bunun bireyler üzerindeki etkilerini derinlemesine ele alıyor. Doğukan Aydın, Hüdanur Gürler, Aleyna Erkan, Muhammet Enes Çelik, Özgür Özçelik ve Tuana Tuana'nın ortak çalışması olan bu yapım, festivalin Belgesel Kategorisinde yarışacak.
Estetik baskıları ve birey üzerindeki etkileri:
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Eylül - 4 Ekim 2026 tarihlerinde düzenlenecek olan festival, bu belgeseli izleyiciyle buluşturacak. 'Doğal Limit', dijital dünyada giderek yaygınlaşan estetik baskıları ve bunların bireyler üzerindeki psikolojik, fizyolojik etkilerini gözler önüne seriyor.
Sena Bostancı’nın hikayesi:
Belgeselde, çocukluğundan itibaren fazla kilosuyla mücadele eden 26 yaşındaki Sena Bostancı'nın yaşam öyküsüne önemli bir yer veriliyor. Bostancı'nın estetik kaygıların getirdiği sağlıksız süreçleri ve bu süreçte karşılaştığı sağlık sorunları belgeselin ana temasını oluşturuyor. Ayrıca, dışarıdan estetik ve formda görünen bedenlerin arka planındaki mücadeleler de vurgulanıyor.
Bu belgesel, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin sinema alanındaki uygulamalı çalışmalarını ulusal bir festival platformuna taşıyarak önemli bir adım atmalarını sağlıyor.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) SAFRANBOLU TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI "DOĞAL LİMİT" ADLI BELGESEL FİLM, 33. ULUSLARARASI ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI’NDA FİNALE KALDI.