Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazılarda önemli bir keşif yapıldığını duyurdu. Yapılan çalışmalar sonucunda, M.S. 4. yüzyıla tarihlenen yaklaşık 105 metrekarelik geometrik kompozisyonlardan oluşan bir zemin mozaiği ortaya çıkarıldı.
Keşif sürecindeki detaylar
Ersoy, mozaik döşemesinin tamamının henüz ortaya çıkarılmadığını ve kazı çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Bu bulgu, antik kentteki tarihî mirasın gün yüzüne çıkarılması açısından büyük bir öneme sahip. Ayrıca, Bakan Ersoy 2026 yılına ait kazılarda M.S. 2. yüzyılın ikinci yarısına tarihlenen bir Eros başı keşfedildiğini de bildirdi.
Pompeiopolis Antik Kenti'nin önemi
Pompeiopolis, geçmişte önemli bir yerleşim yeri olarak biliniyor ve bu tür buluntular, bölgenin tarihî ve kültürel değerini artırıyor. Kazılar, hem arkeolojik bilgiler tazelemekte hem de bölgenin turistik çekiciliğini artırma potansiyeli taşımakta.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY, KASTAMONU'DA BULUNAN POMPEİOPOLİS ANTİK KENTİ'NDE YÜRÜTÜLEN KAZILARDA 105 METREKARELİK MOZAİĞİN ORTAYA ÇIKARILDIĞINI DUYURDU.