Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen ‘Yalburt Pınarı’nda Bir Hitit Kralı’ sergisini ziyaret etti. Bu sergi, Hitit İmparatorluğu’nun tarihini ve kültürel mirasını yansıtan 40 eserle birlikte gelen zengin bir deneyim sunuyor.
Hitit İmparatorluğu'na ait eserler sergilendi:
Bakan Ersoy, sergiye dair yaptığı değerlendirmelerde, 1970 yılındaki Yalburt keşfinin ardından başlayan arkeolojik araştırmaların detaylarının yanı sıra, eserlerin Anadolu’nun kadim geçmişine büyük katkıları olduğunu vurguladı. Yalburt Yaylası'nda 1970 yılında keşfedilen hiyeroglif Luvice kitabeli kutsal su anıtının bulunduğu alan, hitit kültürüne dair önemli bilgiler sunuyor.
Arkeolojik çalışmaların önemi vurgulandı:
Bakan, sergide yer alan eserlerin yalnızca tarihi birer parça değil, aynı zamanda Yalburt’un keşfinden bugüne dek süren araştırma süreçlerinin de görsel ve belgesel materyallerle desteklendiğini belirtti. Prof. Dr. Ömür Harmanşah ve Dr. Peri Johnson liderliğindeki Yalburt Yaylası Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi’nin bulgularının da sergide tanıtıldığını dile getirdi.
Ersoy, tüm vatandaşları bu eşsiz sergiyi görmek üzere Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne davet ederek, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Hitit İmparatorluğu'nun izlerini günümüze taşıyan bu sergi, ziyaretçilere derin bir tarih yolculuğu sunuyor.

Bakan Ersoy, Hitit İmparatorluğunun izlerini taşıyan sergiyi ziyaret etti