Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Kültürel miras ve manevî değerler için güçlü koordinasyon: Bakan Ersoy ve Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş bir araya geldi

Kültürel miras ve manevî değerler için güçlü koordinasyon: Bakan Ersoy ve Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, cami restorasyonlarından Ayasofya’daki çalışmalara ve deprem bölgesindeki ihya faaliyetlerine kadar geniş kapsamlı başlıkları ele alarak kurumlar arası iş birliğini güçlendirme mesajı verdi.

MUHABİR: Hanife Dilli

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş ile Bakanlıkta önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye’nin tarihî ve dinî mirasının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Toplantının ana gündeminde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen cami restorasyon projeleri, Ayasofya-i Kebir Camii’ndeki uygulamalar, hac organizasyonuna ilişkin süreçler ve deprem bölgesindeki ihya faaliyetleri yer aldı.

Tarihî miras için ortak irade

Bakan Ersoy, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kurumlar arası iş birliğinin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Ersoy, tarihî mirasın korunması, ihyası ve gelecek nesillere aktarılması noktasında güçlü bir koordinasyon iradesi ortaya konulduğunu ifade etti.

Cami restorasyonları ve Ayasofya gündemde

Toplantıda Türkiye genelinde devam eden cami restorasyon projeleri detaylı şekilde ele alındı. Tamamlanan projelerin yanı sıra sürdürülen çalışmaların geldiği aşama değerlendirildi. Özellikle Ayasofya-i Kebir Camii’nde yürütülen çalışmalar, kültürel ve tarihî hassasiyetler çerçevesinde görüşmenin önemli başlıklarından biri oldu.

Hac organizasyonu ve hizmet kalitesi

Hac organizasyonuna ilişkin hazırlıklar ve hizmet süreçleri de toplantıda gündeme geldi. Vatandaşlara sunulan hizmetlerin etkinliği ve organizasyon kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Deprem bölgesinde ihya çalışmaları

Görüşmede ayrıca deprem bölgesinde sürdürülen yeniden ihya faaliyetleri de kapsamlı şekilde ele alındı. Bölgedeki tarihî ve dinî yapıların yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmaların mevcut durumu değerlendirildi.