Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Kütahya valisi musa ışın, sarı konak kültür ve sanat evi'ni ziyaret etti

Kütahya valisi musa ışın, sarı konak kültür ve sanat evi'ni ziyaret etti

Kütahya Valisi Musa Işın, Sarı Konak Kültür ve Sanat Evi’nde önemli projeleri ve sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendirdi.

Kütahya Valisi Musa Işın, Sarı Konak Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret ederek burada yürütülen kültür, sanat ve sosyal sorumluluk çalışmalarına dair bilgiler aldı. Ziyaret sırasında, Ülkemiz Değerleri Tanıtma Kültür ve Sanatımızı Geliştirme Derneği Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız tarafından derneğin faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Su kaynaklarının verimli kullanımı ve projeler

Görüşmede, Kütahya'nın boşa akan sularını değerlendirmek, su kaynaklarını verimli kullanmak ve kültürel sanat faaliyetlerini geliştirmek amaçları doğrultusunda sürdürülebilir projeler üzerinde duruldu. Ayrıca, bu konuda ulusal ve yerel ölçekte yapılan çalışmalar ile Antalya’da düzenlenen COP31 etkinliklerine katkı sunabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Barış ve huzur vazonun önemi

Ziyarette Vali Işın’ın ilgisini çeken eserlerden biri de 165 santimetre boyundaki "Barış ve Huzur Vazosu" oldu. Abdurrahman Yıldız tarafından hazırlanan vazo, üzerinde Türkiye’nin yakın dönemine damga vuran isimleri barındırmasıyla dikkat çekti. Vazonun üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gibi önemli simalara yer verildi.

Vali Musa Işın, Kütahya’nın kültür, sanat ve sürdürülebilirlik alanındaki yapıcı çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, ihtiyaç duyulması halinde katkı sunacaklarını ifade ederek, gerçekleştirilecek projelerde iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Ziyaret, Kütahya’nın kültür ve sanat alanındaki tanıtımına katkı sağlayacak yeni projelerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

VALİ IŞIN, SARI KONAK KÜLTÜR VE SANAT EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

VALİ IŞIN, SARI KONAK KÜLTÜR VE SANAT EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ