Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Le Trio Joubran Kayseri’de sahne aldı: Filistin’e sanatla destek

Le Trio Joubran Kayseri’de sahne aldı: Filistin’e sanatla destek

Le Trio Joubran, Kayseri'de Filistin Dayanışma Gecesi'nde sahne aldı; müzikleriyle direnişi anlattı, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

KAYNAK: AA

Filistinli üç kardeşten oluşan dünyaca ünlü ud triosu Le Trio Joubran, Kayseri’de düzenlenen “Filistin Dayanışma Gecesi” kapsamında sahne aldı. Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Samir, Wissam ve Adnan Joubran kardeşler, izleyicilere duygu yüklü bir müzik deneyimi sundu.

Müziğin direnişle buluştuğu gece

Yaklaşık bir saat süren konserde Filistin’in acılarını, direnişini ve kültürel zenginliğini notalara döken grup, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Sahnede sadece müzik değil, Filistin halkının sesi de yankılandı.

Vali Çiçek: “Televizyonu kapatınca zulüm bitmiyor”

Etkinlikte konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Filistin’de yaşananların Türkiye’de derinden hissedildiğini belirterek, “Toplumun büyük kısmı artık haberleri izleyemez hale geldi. Ancak biz televizyonu kapattığımızda zulüm sona ermiyor, soykırım durmuyor” ifadelerini kullandı.

Akar’dan çarpıcı açıklamalar: “Gazze’deki direniş, şanlı bir destandır”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da gecede yaptığı konuşmada, İsrail’in sivil ve gazetecileri hedef aldığını vurguladı. Batı ülkelerinin yaşananlara karşı sessizliğini eleştiren Akar, “2. Dünya Savaşı’nda Almanya, Danimarka’yı 6 saatte işgal etti. Ancak Netenyahu yönetimi, 360 kilometrekarelik Gazze’yi 2 yıldır ele geçiremedi. Bu, tarihe geçecek bir direniştir” dedi.

Sanatın evrensel diliyle Filistin’e destek

Kayseri’deki bu özel gece, müziğin evrensel diliyle Filistin’e destek olmanın ve dayanışma ruhunu canlı tutmanın güçlü bir örneği olarak öne çıktı. Le Trio Joubran, sadece sanatıyla değil, taşıdığı mesajla da izleyicilerde derin bir iz bıraktı.